Pälsklätt

De senaste dagarnas våldsamma solsken fick mig att inse och acceptera det jag länge misstänkt. Vårt hem är pälsklätt!

En mörkare schattering på soffan ca 20 cm upp från golvet fångade mitt intresse en sen kväll för ett tag sedan. Det var innan det nya himlafenomenet uppträtt. Trots bihåleinflammationens ihärdiga dunkande böjde jag mig ner, men kunde ändå inte se vad som var orsaken till missfärgningen. Viss misstanke uppstod när Hasse, vår hittekatt, kom och strök sig först mot mig och sen mot soffan. På med Oskyldig terminalglasögonen och ner på knä! Jodå, den skyldige kom igen och på sin väg mot balkongdörren strök han sig mot soffan.

I vårsolens klara morgonljus kunde jag sen se att det behövdes en stor insats. Överallt. Efter några timmars dammsugande var det bara att konstatera att det krävdes en attack med andra vapen än de befintliga. Besök alltså på ett känt företag. Jodå, det fanns en specialartikel mot pet-hair. Varför inte husdjurs-hår? Och den fungerade faktiskt utmärkt både i sofforna och på mattorna.

Man borde kunna göra något nyttigt av allt kattato, kanske t o m något vackert. Alla förslag emottages tacksamt! Förslaget från maken blev att vi skulle dammsuga katten. Inte realistiskt eftersom han går under sängen, katten alltså, så fort jag tar fram dammsugaren.

Vår förra granne klagade ibland på att det tog så lång tid för henne att dammsuga eftersom hon fick ägna den mesta tiden åt sin heliga birma. Hon fullkomligt älskade att bli dammsugen och gick gärna efteråt och speglade sig i sin fina fluffiga päls.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com