Katter och kommunpolitiker

Malmö kommun har sagt nej till att ekonomiskt stödja föreningar som hjälper hemlösa katter.  Frida Trollmyr (S) säger i dagens Sydsvenska (24/2) att föreningarna ska registrera sig hos fritidsförvaltningen och söka de bidrag som finns.

Så synd att kommunens politiker och tjänstemän undanhållit den informationen under de år jag haft kontakt med ett flertal av dem. Föreningarna anser inte det är fritidssysselsättning, utan seriöst djurskyddsarbete. ”Herrelösa katter är Sveriges största djurskyddsproblem”, ansåg en djurskyddsinspektör i V Götaland. Inte ens i förslaget till ny djurskyddslag är problemet med herrelösa katter prioriterat. ”I en demokrati måste man ge och ta” har en företrädare för en stor djurskyddsorganisation lämnat som förklaring till att de kommer sist när det gäller djurskydd. Ingen har något ekonomiskt intresse i herrelösa katter.

Frida Trollmyr ”brukar köpa föreningarnas kalendrar eller ge ett bidrag när jag ser dem på stan”. Snälla, snälla Frida! Det är småsmulor! Du säger att ”de föreningar som arbetar med det här gör ett jättebra arbete”. Tack för berömmet, men vackra ord räcker inte. Friska katter behöver bra mat, sjuka eller skadade katter behöver bra mat plus veterinärvård och medicin och det kostar pengar. Alla föreningar har ett konto. Sätt in en rejäl slant där istället. Claes af Geijerstam skänkte intäkterna från en konsert till en kattförening. Det kallar jag ett bra initiativ!

Föreningarnas aktiva har arbeten att sköta och prioriterar katterna. Den ende, såvitt jag vet, i ledande position som förstått vilket djurlidande och vilka summor det handlar om är VD:n för ett stort fastighetsbolag i Malmö.

Föreningen KATT.IN (www.katt.in) , är en ”teoretisk kattförening” med mycket bra information kring katter, kattägande, lagstiftning mm mm. Deras utställning finns denna vecka på biblioteket i Trelleborg. En mindre utställning finns också under mars på Anderslövs bibliotek.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com