Politiker har enats …

… om att både elefanter och noshörningar ska få finnas kvar. Äntligen. Vad kan ligga bakom deras plötsliga omtanke om utrotningshotade djur? Det som nu händer är unikt. Både FN, EU och en rad statschefer agerar. Kan vi också hoppas på att landområden avsätts så att de återstående elefanterna och noshörningarna kan leva som de alltid gjort? Än så länge är det inte ens en pappersprodukt och det kommer att ta lång tid innan ett resultat syns på savannerna.
Såg för några dagar sedan ett program om istidens djur. Mammutar med enorma betar. De finns kvar i Sibiriens permafrost. Vi destruerar beslagtaget elfenben … Kan det vara rätt?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com