Salmonellasmitta?

En granne hade i förrgår lite synpunkter på att jag lagt ut ett kalkonskelett till rovfåglarna. Han tyckte inte det var så bra att lägga rått kött de kan ju få salmonella och kanske kunde de sätta de hårda benen i halsen … Ibland vet jag inte om jag ska skratta eller gråta!

Jag kollade lite fakta. Enligt Svensk Fågel är de svenska matfåglarna i stort sett fria från salmonella. Mindre än 0,1% drabbas och enligt Statens Veterinärmedicinska Anstalt och några andra sajter så bär i stort sett alla vilda djur på salmonellasmitta, dock utan att smitta andra och utan att själva bli sjuka. Om jag fattat saken rätt …

Fågelben är i rått tillstånd mjuka och jag såg hur de väldiga fåglarna nästan klippte sönder benen, men OK jag kunde kanske ha delat dem i mindre bitar. Ska bli nästa gång! Ben blir hårda och kan splittras först när de är kokta och då kan de bli riktigt vassa och farliga för både fåglar, hundar och katter.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com