Lördagsnöje

I söndagens tidning stod det om en ”Sugen iller stal middagen”. Familjen hade lagat en gryta gulsch och ställt den utanför huset för att spara plats i kylen. En iller kom under natten och tog sig ett skrovmål ur grytan. Mannen i familjen säger ”Hela middagen rök” och ”Jag fick banka ganska rejält på rutan innan han försvann, så han verkade gilla maten.” Jag hade låtit illern hållas. Varför jaga bort den? Maten skulle väl ändå kastas, eller?

I lördags satt alla mina 5 landetkatter (+ grannens 2) uppradade i fönsterkarmarna och tittade tysta, uppmärksamma och storögda på fåglarna utanför i trädgården. Stora fåglar och många. Jag höll mig lite i bakgrunden. Hade under förmiddagen lagat till en kalkon jag haft liggande i frysen sedan i höstas och skrovet och lite av vingarna la jag ut för att se om någon rovfågel skulle hitta det. Alikorna kom naturligtvis först, men det dröjde inte länge förrän den första gladan singlade ner och sedan en till och en till … Som mest var det 8 glador som kalasade på det råa kalkonskelettet och inälvorna. Alikorna höll sig på behörigt avstånd.  Nästa gång vi åker till vårt lantställe tror jag vi ska servera hela kycklingar bara för nöjet att få se dessa magnifika fåglar på nära håll. Och kameran ska vara med.

Efter ca 1 timme fanns inget kvar och festdeltagarna gav sig av. Varifrån kom de alla? Det vete´ katten …

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com