Rädd för kamphundar?

Frågan ställdes i SkD under rubriken Dagens fråga och 75% svarade JA. Det framgår dock aldrig hur många som besvarar Dagens fråga. Kan ju i värsta fall vara 4 st!

Jag är nog mer rädd för ägarna! Inte alla men vissa. T ex den unga, smala, snygga tjej i 20-årsåldern som kom stolpande på 8-centimetersklackar nära Folkets Park med mobilen i högerhanden och kamphund med överskottsenergi i tunt snöre i den andra. Hennes hela och högljudda uppmärksamhet var riktad mot mobilen. Noll koll på hunden! Hunden var glad och ville bara nosa och klappas. Inget fel på den. MEN plötsligt såg den en väluppfostrad schäfer med vidhängande husse två kvarter bort. Hurra, en kompis att leka med!

Den unga, smala, snygga tjejen hamnade raklång på trottoaren, mobilen slank i avloppet ner och hon släppte naturligtvis kopplet. Det här får någon annan ta hand om! Jovisst, det slutade ju bra, men den hann skrämma flera personer riktigt ordentligt.

Jag har blivit attackerad av hundar ganska många gånger, men aldrig biten eftersom jag inte är rädd för dem. Jo, en gång blev jag faktiskt biten i stöveln av en liten chihuahua (antagligen felstavat). På väg hem från jobb passerade jag en av de andra entréerna i vårt hus. En äldre dam öppnade dörren och släppte ut tre stycken minimala små skällande hundar. Skällande? Nä, det var snarare piip, piip, piip. Tre i en kör. Den förste satte tänderna i mitt ben och höll sig vilt morrande fast där en lång stund. Tänderna gick inte ens genom stöveln. Stort svårfångat byte!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com