Nytt år nya möjligheter

Oj, så lång paus det blev under sluthelgerna 2013! Det var inte riktigt meningen – härmed tas det nya tag!

Nyårsafton skulle jag bara vila liten stund med boken om Bob, men somnade vid 22-tiden och vaknade 06.15 pigg och utvilad och tog en timslång morronpromenad i ”soluppgången”. Det var nästan kusligt ensamt. Jag mötte 2 personer – båda med hund!

Gatukatten Bob är en positiv historia om katten som flyttade in hos gatumusikanten och därmed räddade hans liv. Enkel men mysig läsning. Inte som Gubbe och katt av Nils Uddenberg, som kom hösten 2012, men mycket läsvärd. Båda har många kloka tankar om människors förhållande till djur.

Rubrik idag ”Döda kor flyter i land på sydkusten”. Det kan de knappast göra om de inte blivit dumpade från något fartyg. Avklippt öronmärkning, precis som på en del hittekatter.

”Jaktlag vill skjuta sothöns i Baradamm”. Jaktlaget sätter ut gräsandsällingar i dammarna för att skjuta dem när de blivit vuxna. Sothönsen tycker dammarna är deras och jagar bort änderna. Jaktlaget vill alltså skjuta sothönsen, eliminera dem, för att kunna skjuta gräsänder!? Länsstyrelsen fattade ett klokt beslut. Inga sothöns får skjutas. Hur gör då jaktlaget? Skjuter dem i alla fall eller smörjer kråset med kinesiska kycklingbröst?

”Havsöringsjakt i snålblåst och kyla”. Tänk vad människor kan utsätta sig för bara för nöjet att få döda!

Och så kräver Kina eldupphör i Sydsudan. Inte för att rädda människor, djur och natur undan krigets fasor, utan för att rädda sina investeringar och oljeleveranser!

Ja, ja, livet går vidare för en del. T ex en bekants katt. Han insjuknade omkr 17 dec i diarré och kräkningar. Jag frågade noga per telefon om något hade förändrats i hemmet, mat, blommor, mattider, men nej, ALLT VAR PRECIS SOM VANLIGT. Veterinären frågade detsamma 2 dagar senare och fick samma svar.

Stackars katten fick kortison och blev bättre, men vid Trettonhelgen var han sjuk igen. Samma symptom och dessutom saliverade han kopiöst och var helt utmattad. Husse sa som i en bisats att hans granne bett honom ta bort hyacinterna i trapphuset eftersom hon var allergisk.

Heureka!!! Husse hade köpt ett flertal hyacinter den 15 dec (de doftar ju så gott!) och satt dem högt uppe på bokhyllan för att inte katten skulle bita i dem. OCH SÅ HADE INGENTING FÖRÄNDRATS!

Hyacinterna fick flytta ut, ordentligt tvärdrag sattes under någon timme och katten mår nu bättre, men är mycket trött. Sånt här tar på krafterna.

GOD FORTSÄTTNING!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com