Vad är det vi äter – och vad vill vi äta?

De senaste dagarnas förfärliga nyheter om hur djur behandlas i Kina och Sverige har förmodligen fått många att tänka efter. Hur vill vi att de ska leva – och dö? Vad vill vi äta? Vilka djuriska produkter vill vi använda? I Personligt-artiklarna i SkD antyds det ofta att vi ska äta mindre kött. Men …

Det finns vegetarianer, veganer, laktovegetarianer, ovo-vegetarianer osv. Vissa kallar sig vegetarianer och äter kyckling! Andra vegetarianer äter fisk med god aptit. Ägg ingår nog i de flestas matlagning. Vad kan de då kallas som dragit ner animaliekonsumtionen till kanske 5%?

En del människor äter endast vildfångad fisk. Andra äter inte kött från producerade djur, men kan tänka sig att äta vilt! Hur tänker man då?

Det går faktiskt att odla kött!

Många anser att skärp, skor och handväskor ska vara av skinn eller läder. Varför det?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com