Stackars kycklingar

Ja, så kunde vi då i går kväll på nyhetsprogrammen se hur vissa människor betraktar kycklingar. Inte som levande varelser, som känner glädje och sorg, utan som råvara till livsmedelsindustrin. Det spelar ingen roll om 26% dör en plågsam kvävningsdöd – uppfödaren tjänar bra i alla fall. Pga snabb tillväxt, de ska bli slaktfärdiga på några få veckor, hade de groteska proportioner. Förmodligen också förfärlig värk i sina förväxta ben.

Den nuvarande djurskyddslagen är ett hopkok av gamla lagar från 80-talet och nyare anpassningar. När en väninna till mig talade med en regeringsrepresentant om behovet av ny djurskyddslag och om utökat ägaransvar för sällskapsdjur fick hon till svar att ”Det är ingen mening med att stifta lagar som ingen följer”. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson och andra som ägnar sig åt djuruppfödning säger ofta att ”Sverige har världens strängaste djurskyddslagar”. Vad hjälper det om de inte efterlevs?

Vill vi verkligen äta djur som måst leva på det sätt som visats i flera nyhetsinslag den senaste tiden? Vilka hälsomässiga konsekvenser får det för oss människor?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com