Blåst igen!

Den gångna söndagen skulle ju bli strålande solig enligt prognosen och vi åkte till landet trots att inledningen inte såg så lovande ut. Hela gänget katter mötte oss i hallen. För husfridens skull gäller det att servera dem mat först av allt. De är inte hungriga, utan bara förväntar sig att de ska få något så fort vi kommer. Gissa hur de lärt sig det? Framåt middagstid blev det ju faktiskt solsken och klarblå himmel. Det tackar vi för! Men blåsten … Popplarna stod som parenteser, ja, inte (  ), utan ) ) från väst mot öst. Det är bara flaggorna vid Kronprinsen i Malmö som kan stå mot varandra, om ni förstår, och det oavsett varifrån det blåser. Imponerande.

Efter maten vill alltid Juns gå ut, men inte när det blåser för mycket. Han stannade i dörren och morrade mot vinden. Sen gick han upp på vinden (vitsigt va?) och vidare ut genom uthuset som om det skulle blåsa mindre där … Tre minuter senare satt han på fönsterblecket med en oerhört lidande uppsyn och pälsen i oordning. SLÄPP IN MIG!

Medan vi fikade blev det plötsligt ett väldigt oväsen i hallen. Om någon rasade nerför trappan eller om någon ny katt jagades uppför kunde vi inte riktigt uppfatta. En stund senare såg vi en katt långt ute på åkern. Det var den nya som har varit på ingång ett par månader. Den är halvtam och kommer från någon av gårdarna i närheten. Våra katter gillar den INTE eftersom den troligen inte är kastrerad och därför luktar annorlunda. Det är en ung katt och vi förmodar att det är en hankatt även om den genomträngande hankattslukten saknas. Det är ju inte riktigt säsong för parning nu, men kommer snart att bli och då ska hen vara ”avsnoppad” (=kastrerad) oavsett sort. Några kattungar vill vi inte ha hur söta och gulliga de än är i några månader.

Flera gånger har den kommit ända in i köket och ätit av torrfodret samtidigt som vi suttit i rummet bredvid. Alltså är den van vid människor, men väljer att hålla en låg profil. Inte alls som när Juns flyttade in. Han tog för sig från första stund.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com