Plus, plus och lite minus

Det gångna veckoslutet fick positiva förtecken. Den lille svartvite katten jag skrev om 11/9 fick snabbt ett nytt hem och slipper tillbringa resten av sitt liv som hemlös. Flera ringde på annonsen. En sa att hon var allergisk mot katter, men om det var en ”raskattsliknande” så gick det bra ändå!?!? Om man är allergisk ska man nog tänka sig för ordentligt innan man skaffar katt och allergier gör så vitt jag vet inte halt vid raskattsgränsen.

Sent i lördags kväll kom vår gamle slitne Randige Olle hem igen. Han vandrar iväg ibland och har som längst varit borta i tre månader! Sen satt han bara mitt på köksgolvet och tittade vädjande: Ge mig mat först så kan vi gosa sen! Den här gången handlade det ”bara” om lite drygt tre veckor, men varje gång han gör så, så finns tanken där att vi nog aldrig får se honom igen. Men han har själv valt att flytta in på vårt lantställe och får själv välja om han vill stanna kvar eller om han vill gå någon annanstans. Han är alltid välkommen tillbaka! Denna gång var han inte speciellt hungrig, men mycket mycket törstig.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA Och så var det lilla Rosa … Rosa och hennes bror smälter inte alls in bland de andra. De ”talar inte samma språk”. Varken kroppsspråket eller deras verbala språk liknar de andras. I synnerhet är det Rosa som är annorlunda. Med tanke på med vilken intensitet hon luftar sina åsikter så borde vi döpt henne till Judit …  Jag hade precis planterat några jordgubbsplantor när jag hörde ett högljutt, skällande jamande utifrån bondens nyhuggna åker. Rosa kom springande med svansen lyckligt rakt upp och med en fet mus svängande och dinglande från munnen. Hon uttryckte högljutt sin stora tillfredsställelse över bytet. Ja, Rosa lilla, du är sååå duktig och inte trodde jag att du kunde fånga möss, men du behövde ju inte äta upp den mitt framför näsan på mig! De krasar så otäckt!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com