Kom inte och stör mig för tidigt!

Nu under hösten och vintern öppnar ni kanske inte era uthus och bodar lika ofta som under de mildare årstiderna. Tänk på att kolla ordentligt så att inte någon katt blir inlåst där. Nätterna börjar bli kyligare, det blåser och regnar och en eller flera katter kan ha sökt skydd. En försiktig och skrämd katt kan ligga stilla och nästan osynlig. Att bara titta in och tro att om man inte ser någon katt så finns det ingen. Inget kan vara mera felaktigt. Kolla flera gånger.

Juns blev innelåst i grannens garage natten mellan torsdag och fredag. Det har hänt en gång tidigare. Då gav han hals riktigt ordentligt. Han har enorma röstresurser. Denna gång bara boade han in sig ovanpå en förpackning sopsäckar och inte förrän Bengt, grannen, öppnade garageporten gav han sig tillkänna. Sträckte lite på sig och klöste i underlaget och tyckte att halv sju var lite tidigt.

Visst tyckte jag det var konstigt att han inte kom som vanligt på kvällen och ville ligga på favoritfilten, men jag vet ju att han bor på fler gårdar.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com