One day in next day out

Skurup 130914Det var en gång en svartvit kattunge. En sen kväll satt den på en villatrappa och skrek hjärtskärande. Villaägaren hörde konstiga ljud utanför och öppnade dörren. In slank den lilla katten så mager och utsvulten att det lätt gick att räkna kotorna längs ryggen. Den hade stämpeln KASSERAD i pannan. Om och om igen strök sig mot benen. ”Ge mig mat och värme”, skrek den, ”men allra mest vill jag ha ett kärleksfullt hem.” Naturligtvis fick den mat och vatten, men tyvärr kunde den inte flytta in.

Varje dag försökte den ta sig in med en förhoppning om att idag … kanske … kanske … om jag spinner riktigt högt … ska jag få stanna inne. Så skönt det skulle vara att ligga i en fåtölj igen. Nej, tyvärr. Jamen, bara på hallmattan då? Den rullade över på rygg vid blotta tanken. Nej, tyvärr, det går inte.

Varför har Någon kasserat en vacker katt? Varför anser Någon att Någon Annan ska ta hand om kattungen? Har den gjort något ont? Har den blivit för gammal? Har den fel färg och går inte att sälja på Blocket?

Detta hände nyligen i ett skånskt samhälle där gårdarna ligget tätt vid villaområdena. Var tanken att kattungen skulle söka sig till någon av gårdarna? Den sökte sig naturligtvis istället till första bästa ställe med vettiga människor som gav den mat.

Många, många har hamnat i samma situation och mår dåligt av att människor helt hjärtlöst kan lämna sitt djur. Många, många katter är i samma situation. “One day in next day out” som de säger nåt designerprogram på TV.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com