Talangjakt

Nyss uppstigen i lördags morse halv sex: 6 katter väntar på frukost i köket. De flesta äter direkt. Några väntar tills värsta rusningen är över.

Så visar Lisa än en gång sina talanger … Hon springer in, stolt och glad, och vill visa upp råttan hon fångat! Lilla Lisa som står lägst i rang har fångat en råtta som är ungefär hälften så stor som hon själv. Gör om det den som kan! Eller vågar! Naturligtvis släpper hon den på golvet. JÄTTEKUL! Alla lämnar sina matskålar och samlas på behörigt avstånd i en ring kring råttan som ligger stilla som död, tack och lov! Endast Lisa går modigt fram till den med ett glatt kuttrande och svansen rakt upp: ”Visst är jag duktig!” Ja, visst är du det!

Fast när hon petar på den med tassen är den inte död längre. Men inte levande särskilt länge heller. Det här är nackdelen med att de får ha fri tillgång till vårt lantställe. Fast de brukar nöja sig med små möss.

Katten i den här videon gjorde ett annat val:

http://video.se.msn.com/watch/video/rat-doesnt-like-sharing-milk-with-cat/1jsl05drf?ref=hpca2fv%7C130717%7C1235

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com