Hemlös? Nej tack!

”Problemet med hemlösa katter bara växer för varje år” skriver Helen Westergren, taleskvinna för Föreningen Höörs Hemlösa Katter, i SkD idag. Trenden är densamma oavsett vilken kattförenings hemsida man besöker. Förtvivlan över att inte kunna ta hand om alla dessa herrelösa katter. Rop på hjälp med akutinsatser – stödhem, permanenthem och pengar.

Har då alla dessa kattföreningar misslyckats? ”Det är ett oöverskådligt arbete att ta hand om och försöka hitta hem till alla dessa, ofta illa behandlade, små varelser”, skriver hon, allt medan lagstiftarna motarbetar de konstruktiva förslag som framförs och kommunerna gömmer sig bakom ”länsstyrelsen har ansvar för djurskyddet”. Höörs kommun är inget undantag.

Var finns viljan hos ansvariga politiker att göra något åt Sveriges största djurskyddsproblem? Vi anses ha världens strängaste djurskyddslag, men den gäller inte för herrelösa katter.

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com