Oetisk reklam m m

Tack alla ni som via e-post och på annat sätt lämnat positiva synpunkter på min blogg! Ingen enda negativ hittills. En fråga dock har inkommit: Är du emot kattföreningarna och deras verksamhet? Svaret är NEJ – var och en gör säkert sitt bästa enligt sin övertygelse. MEN i enskilda fall kan det bli väldigt fel även om tanken var god.

Bra att du Annelie i Tyringe (artikel 26/6) reagerade och fick stopp på ett reklaminslag i radio som kunde tolkas som en indirekt uppmaning att överge katter. Reklammakarna lever i en värld där inslagen ska vara med humor och glimten i ögat! Men ibland blir det så fel sett ur djurens perspektiv. Känd storbank gjorde reklam för sina USA-fonder med häftiga bilder på plågade rodeohästar. Varför har Astma och allergiförbundet en söt liten kattunge i sin reklam? Vilken är tanken bakom och hur kan bilden tolkas? En väninna reagerade på en reklamfilm för mjukost där en kattunge bandagerats hårt. Hon kontaktade företagets kundtjänst och reklamen försvann nästan genast.

… och företaget med alla fåren och mobilerna vet jag inte alls hur jag ska ställa mig till …

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com