Midsommarafton kl 9.13

Grannen Bengt kom runt husknuten medan jag stod och funderade på när jag skulle riva det gamla utedasset. Ännu en gång förberedde jag mig för det som måste ske. Ingen har använt det på 5 år och innan dess endast min far under kanske 10 år. Hans åsikt var ”att äta ute och skita inne – det är onaturligt”.

Jag har laddat för rivning ett flertal gånger, men alltid tvekat p g a risken för spindlar och spindelväv. Det finns minst 3 olika sorters spindlar på vårt lantställe: svartblanka vackra handflatestora oftast utanför fönstren, hälften så stora gulbruna som väver enorma klibbiga nät gärna i dörröppningar och så pekfingernagelstora svartvita. Bara de sistnämnda är ”farliga”. De har vid flera tillfällen stegrat sig som hästar på bakbenen och slagit efter mig med framtassarna. De hävdar aggressivt sin rätt att vistas där och det får de gärna. Bara vi inte träffas alltför ofta.

I juli 2011 gick jag dock till modigt anfall – mot dassdörren. Jag slet hastigt upp den och förväntade mig att det skulle vara fullt av spindelväv. Det vet jag inte om det var, för i karmen hängde ett getingbo i fotbollsstorlek och med 5-cm långa getingar både krypande och flygande runt omkring. Jag stängde mycket försiktigt dörren igen och den har förblivit stäng sedan dess. Ända tills idag kl 9.13.

Grannen Bengt behövde ingen uppladdning eller förberedelse. I sanning en modig man. Han öppnade dörren och det var bara att konstatera att utrymmet var helt tomt. Inga spindlar, ingen spindelväv, inget i spannen. TOMT. Endast det enorma getingboet hängde kvar. Också tomt.

I väntan på det prognostiserade regnet åt vi senare sillen och potatisarna ute. Imorgon river vi utedasset!

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com