Hasses andra brev …

… till sina räddare

Den förvildade katten Hasse hade bott knappt ett år i buskaget vid parkeringsplatsen och dagligen fått mat av Christer och Yvonne. Han blev min första katt. Det här är ett av hans brev till dem:

”Hej!
Jag är en ovanligt ståtlig efterföljare till Felis lunensis! En dag när mattes väninna Anna besökte oss och fikade tog jag mod till mig och gick ut i köket för att titta på henne. Först blev hon alldeles tyst flera sekunder när hon såg mig kliva fram. Sedan utbrast hon andlöst ”Ååååh, han rrrööör sig ju som en rrriiiktig bengaaleeesisk tiiigeerr!” Och så här sa Martin när jag för första gången bestämde mig för att han med den snälla, låga rösten nog inte är farlig: ”Vilken päls! Vilken päls alltså! Så vacker! Kom kissen, kom får jag klappa dig!” Men där går gränsen. Ingen utanför familjen får röra min lekamen.

Jag brukar ligga i hallen och vänta när matte kommer hem från jobb. Det första hon gör när hon satt skorna är att falla på knä framför mig och klappa om mig riktigt ordentligt. Åh, det är så skönt att ha hela familjen omkring sig! Men så tar hon tag om mina kinder, pussar mig på nosen och liksom masserar hjässan med tummarna och så det värsta av allt: hon säger oumotschiputschiputschipoo – mitt lilla lilla hassegryn. Till mig – en riktig bengalesisk tiger! Och ibland mer än en gång. Oumotschiputschiputschipoo.

En dag bet jag henne riktigt ordentligt i handen. Jag kunde inte behärska mig. Jag var alldeles för varm och så ville hon klappa mig. Blodet sprutade. Så läckert! Men samtidigt blev jag väldigt rädd när jag kom att tänka på buskarna. Dit vill jag inte igen. Men hon bara petade på mig med andra handens pekfinger och sa släpp och då släppte jag. Det blev inget mer oumotschiputschiputschipoo den kvällen. Nu har jag bestämt mig för att inte bitas med huggtänderna mer – det räcker med att gnaga lite med framtänderna för nu begriper hon hur stark jag är. Jag ÄR en riktig bengalesisk tiger.

Hälsningar från
HASSE”

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com