Hej alla läsare!

Som ny bloggare tycker jag att det ska bli jätteroligt att försöka delge er mina tankar och funderingar kring katter och andra djur! Det kommer att bli mycket om katter eftersom det är det djur som jag kommit närmast och har mest personliga erfarenheter av. Jag kommer även att hämta inspiration till min blogg från SOU 2011:75 dvs förslaget till ny djurskyddslag (som ju bara bidde en vante) och remissvaren till denna. Svensk Veterinärtidning, TV-program och naturligtvis verkligheten, både min egen och andras, kommer att bli andra inspirationskällor.

Katter verkar alla människor ha en åsikt om. Speciellt andras lösspringande katter och övergivna och förvildade katter. Själv blev jag kattägare mot min vilja första gången i augusti 2003 och andra gången midsommaren 2008 då en mager katthona flyttade in på vårt lantställe med sju ungar ur två olika kullar och sedan har det bara rullat på. Att vi är många som blivit med katt på samma sätt har jag fått insikt i genom nybildade föreningen KATT.IN. En är professor Nils Uddenberg som skrivit den underbara lilla boken ”Gubbe med katt” om hur han själv blev ofrivillig ägare till Kissen. Heder också åt Claes af Geijerstam som i ett matprogram 22/5 i TV4 skänkte 15.000 kr till ett katthem med orden ”Jag skänker vinsten till ett ideellt arbetande katthem. Tasseland på Värmdö tar hand om utslängda katter som ingen vill ha. De behöver alla pengar de kan få.” Ska det vara så? De´ vete katten …

Vår egen Hasse hade levt i buskarna utanför vårt hyreshus i knappt ett år när vi förstod att han måste tas in för att överleva. Hur det gick till ska han själv få berätta i nästa blogginlägg. Katter och andra djur har oanade talanger … Och visst kan man tala med katter precis som Cesar Milan talar med hundar. Det gäller bara att vara lyhörd och försöka förstå. Djuren gör sitt bästa att förstå oss. Gör vi detsamma? Eller förutsätter vi bara att de ska begripa vad vi menar?

Monica Misra
Namn: Monica Misra
Ålder: 60+
Bor: Malmö med lantställe i Mellanskåne.
Bloggar om: Katter och andra djur, djurskydd, djurs rätt och välbefinnande, med mera.
Kontakt:kattbloggen@outlook.com