Siesta eller inte Siesta

Då är det fredag kväll. Fredagskvällar brukar vara rätt så lugna inne hos oss. Det är precis som om alla tar ”siesta” och bara ”är” och det är ju inget fel med det – det behöver man det också.

Vi på Husdjurshjälpen.Skåne tar dock inte siesta. I skrivandet stund håller vi på att planera och packa ihop inför helgen då vi ska visa oss ute på fältet. Imorgon lördag och söndag kommer vi att finnas på den Internationella Hundutställningen i Hässleholm – vårt material kommer att finnas till hands i sekretariatet – men vi kommer också att gå runt i våra gula reflexvästar där det står Husdjurshjälpen.Skåne på ryggen och dela ut broschyrer till folk runt omkring på området. Kom gärna fram och säg ”Hej” om Ni är där.

På söndag kommer vi även att befinna oss på en rasspecialutställning för Leonberger precis utanför Hässleholm. Om vädret tillåter kanske Ni ser detta lilla släp på en Gold Wing på vägarna på söndag.

Winge_släp

 

Foto: Privat 

Det har kommit in en del nya efterlysningar till oss denna vecka och vi har även ökat i medlemsantal till över 5450! En handfull djur har kommit hem till sina ägare under dessa vardagar och vi delar självklart vår glädje tillsammans med dem. Men vi stöttar även dem som inte fått hem sina älskade husdjur ännu – det är en traumatisk upplevelse när ett husdjur försvinner och att ständigt gå och vara orolig och inte veta var eller vad som kan ha hänt. Det tär både fysiskt och psykiskt. Vi har verkligen blandade efterlysningar inne just nu – på en grå jako i Kristianstad, kanin i Malmö samt katter och hundar runt om i hela Skåne.

Ha en njutfull helg ute i solskenet tillsammans med Era husdjur!

Tänk på att inte ha Era husdjur i bilen nu när det är varmt! Det blir snabbt varmt i bilen även om bilen står i skuggan och rutorna är nervevade ett par centimeter.

 

Ulrika Bengtsdotter