Minns Ni ”skokartongsvalparna”? Här är en uppföljning av ärendet.

Minns Ni de tre hundvalparna som hittades i en skokartong på en återvinningsstation i Hofterup?

Skånskan var en av alla tidningar som skrev en artikel om det fruktansvärda fyndet som en privatperson gjorde i början av juni i år. Valparna kallades ”skokartongsvalparna”. Tyvärr överlevde inte alla tre valparna. Dock har en valp överlevt tack vare di i nappflaska, omsorg och en schäfertik som tvättat honom ren.

Får jag presentera Herkules. Han är snart redo för ett eget hem. Visst är det en sötvarning på honom?

Foto: Grahnskans Pensionat

Han kommer troligtvis att väga runt 4 kg som vuxen. Då valparna hittades vägde han 124 gram, därav är han lite sen i sin utveckling och håller i nuläget på att sina tänder. Vikten idag ligger runt 1 kg.

Herkules visar dock att storlek har ingen betydelse för han är en pigg påg som älskar livet och är nyfiken på världen, det vill säga att ligga still är ingenting för honom. 😃

Husdjurshjälpen.Skåne håller verkligen alla tummar och tassar för att Herkules snart får ett hem med mycket kärlek och omvårdnad. Han väntar så länge i några veckor till tills han blir 8 veckor gammal, på Grahnskans Pensionat.

 

** NALLE HAR FÅTT HEM ** Husdjurshjälpen.Skåne på besök på hundpensionat för upphittade- samt omplaceringshundar. Nalle och Stumpan vill säga Hej till Er.

Idag har Husdjurshjälpen.Skåne varit och hälsat på hos ett hundpensionat utanför Hässleholm.
Pensionatet ligger mycket vackert med fridfull natur runt omkring. Stora ytor att leka, busa och vila om man önskar det.
Det är här dom upphittade hundar hamnar i hela Skåne, förutom nordvästra delen.

Vi fick träffa på några hundar som ligger för omplacering.
Underbart fina hundar som verkligen förtjänar ett nytt hem med kärlek, trygghet och bus.

Nalle
Nalle

Nalle är en ståtlig och fin kille långhårig kille på ca 7 år. Han är mycket social och älskar att gå och bära saker. När vi kom fram till honom blev han så glad, hela hans kropp viftade glatt. Han har ett underbart vackert huvud med nötbruna ögon.
Denna kille önskar en familj som gillar att gå promenader i naturen och att ha sällskap och mys.
160916 NALLE HAR NU FÅTT ETT EGET HEM. LYCKA TILL FINA NALLE.

Stumpan
Stumpan
Stumpan
Stumpan

Stumpan är en tjej på ca 2-3 år. En härlig liten tjej med kort päls som gillar att bli klappad.
Inte rädd för nya människor vilket visade sig direkt då hon fann famnen hos min sambo direkt.
Stumpan skulle trivas hos en familj där det redan finns en annan liten trygg hund att leka med.
160916 EVENTUELLT NYTT HEM I NÄSTA VECKA. ÅTERKOMMER.

Vi hoppas innerligt att både Nalle och Stumpan snart får ett eget hem precis som alla djur förtjänar.
Stort tack till Carina med man som tog av sin intensiva tid att visa oss runt.
Om Ni är intresserade av Nalle eller Stumpan, ring 0708-227325.
Vi hoppas sedan kunna meddela Er glädjande nyheter att båda har fått nya hem.

 

Liten äldre hund söker ägare – varit på rymmen sedan troligtvis i maj eller längre, men är nu infångad.

Hund_Ängelholm160612

Foto: Från Upphittade djur i Nordväst

Denna fina lilla äldre hund fångades av eldsjälar inne i Ängelholm den 10 juni. På bilden är hon badad och klorna klippta. Ej mager så har klarat sig bra ute. Inget chipp eller ingen märkning.
Hunden har setts lös redan den 15 maj i Grevie, men kan ha varit på rymmen ännu tidigare då klorna var väldigt långa.

Nu söker vi och Polisen ägare till denna hund.
Vet Ni vem ägaren är eller är Ni ägaren – ring Polisen 114 14.

Vi startar ett nytt projekt!

Föreläsning_HDH_IDhund150821

 

Vi startar ett nytt projekt som vi vill erbjuda alla organisationer, företag, skolor, ideella nätverk som har en koppling till djur. Projektet kommer att erbjudas hösten 2015 samt våren 2016 och enbart i Skåne. Vi erbjuder självklart föreläsningen GRATIS då vi arbetar ideellt.

Vi vill alla våra djur det bästa och hjälpa djuren hem och därför vill vi informera allmänheten om vad vi på Husdjurshjälpen.Skåne arbetar med och vad man bör tänka på när ett djur försvinner eller blir upphittad. När ett djur försvinner kan man ta skicka en förfrågan om hjälp av en ID-hund. Det finns för närvarande fyra stycken certifierade ID-hundar i Skåne. I vår föreläsning får Ni bland annat veta vad en ID-hund är samt hur en ID-hund arbetar när Ni får träffa en av de fyra ID-hundsförarna.

Låter det intressant?

Ta kontakt med oss på Husdjurshjälpen.Skåne per mail husdjurshjalpen.skane@hotmail.se för frågor eller mer information.

Missade Ni att höra Husdjurshjälpen.Skåne i radio Kristianstad P4 ”Eftermiddag med Conny Emmelin” igår? Här är länken så Ni kan lyssna nu – http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6239507

 

STULNA HUNDAR I SKÅNE

I vår grupp, Husdjurshjälpen.Skåne, på Facebook har vi alla möjliga efterlysningar på djur: upphittade eller försvunna katter, hundar, fåglar, sköldpaddor, hästar, kossor m.m. Det är Skåne som är vårt primära område men naturligtvis säger vi inte nej till ett djur som hittats/försvunnit i gränsbygden till Skåne, djur rör ju på sig och en landskapsgräns är inget svårt att ta sig över. Vi har över 7000 Facebook-medlemmar som hjälper ägare som har försvunna djur att hitta dessa och de hjälper upphittade djur att hitta sina ägare, dessa fantastiska medlemmar har hjälpt massor av djurägare och djur att återförenas.
Alla djur som ligger i gruppen Husdjurshjälpen.Skåne hittar inte hem lika snabbt som andra och vi kommer att lägga upp ett urval här i bloggen lite då och då, idag börjar vi med stulna hundar:

 

140716 Nellie 10 veckor, Mops, stals ca kl 20.15 den 16 juli 2014 från Lönngatan nära korsningen till Norra Grängesbergsgatan i Augustenborg i Malmö. Matte var ute med Nellie för att rasta henne på gräsmattan och då kommer en man i 25-30 års åldern springande och slet kopplet ur handen på matte, mannen lyfte upp valpen och sprang till en väntande bil. 

 

Nellie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

140321 Peppar, långhårig Chihuahua valp då 8 veckor gammal,  stals från sitt hem 21 mars 2014 på eftermiddagen i Lindeborgsområdet, (Henrik Menanders väg), i Malmö. Mannen som stal Peppar kallade sig Adam och ringde från dolt nummer till Peppars ägare för att bestämma en tid då han kunde komma och titta på valpen han ev skulle köpa. Han var artig och trevlig, tog i hand och hälsade och tittade ägarna i ögonen när han dök upp på den bestämda tidpunken. När ägaren skulle hämta sin jacka så tränga sig ”Adam” förbi uppfödaren, med valpen i famnen, och sprang ut och körde iväg i en bil. 

 

 

Peppar A4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

130407 Gizmo stals utanför Ica Supermarket Möllan på Sofielundsvägen i Malmö.
Han är en rednos Pitbull, brunröd med en vit fläck på bröstet och han har små vita sockor vid klorna.
gizmo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

120519 Oxy som är en amstaff stals utanför ICA i Perstorp.

oxy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

111205 Neela är troligtvis stulen . Hon försvann från trädgården hemma i Lomma. Hon är en blandras- Amstaff  och Rotweiler, svart med vit bringa, 2 vita framtassar, hon har 3 st lumpenprickar på ena framtassen, hon har även en extra
tå på ena baktassen.

neela

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

110617  Dali är en helvit boxerhane som stals från sin husse under en kvällspromenad vid nio tiden på kvällen Lindängen Malmö. Vi vet att Dali blivit stulen då han varit synlig med okända personer dagarna efter försvann.

Dali

 

 

100113 Emily, som är en afghantik, stals från hemmet i Hyllinge när var hon 7,5 månad gammal.

emily

En tragisk dag

Morgonen börjar med att en person skrivit in till oss på vår hemsida sent igår kväll om en upphittad hund. När vi tar kontakt med upphittaren så har ägaren precis varit och hämtat sin hund hos upphittaren. Glädje!

Annars under dagen har speciellt en efterlysning (även om vi fått in ett antal andra efterlysningar denna dag) engagerat våra medlemmar. Två separata tragiska händelser har hänt i Skåne idag.

En hästfödsel i Höganäs och en hästfödsel i Flyinge slutade med att båda fölen förlorade sin mammor. Så nu söker vi efter ljus och lykta efter ett eller flera sto i Skåne som kan ta emot dessa föl och gärna att stoet/stoen bor i Skåne så det kan ordnas snabbt. Delningarna på vår sida om detta har varit otrolig och i skrivandets stund vet vi att fölet i Höganäs har eventuellt ordnat ett sto – så nu hoppas vi att stoet accepterar fölet samt att vi snarast kan få uppdatering om hur det går i Flyinge. Så länge vi inte fått besked om att allt har ordnat sig så försöker vi finna hjälp.

Håll tummarna för att det ordnar sig för fölen!

UPPDATERING KL 21.22 FÖLET I HÖGANÄS HAR EN AMMA ORDNATS OCH DE HÅLLER PÅ ATT BEKANTA SIG MED VARANDRA.

GÄLLANDE FÖLET I FLYINGE HAR VI FORTFARANDE INTE FÅTT NÅGON NY INFORMATION OM.

Ulrika Bengtsdotter