De stackars hemlösa djuren i Europa som många blundar för…

Organisationer så som Föreningen DogRescue, Hundhjälpen, Save The Dogs, World Animal Protection Sverige, Santorini Animal Welfare Association och Animal Without Limits gör allt de kan för många av djuren runt om i Europa.

Runt om i världen finns det 600.000.000 djur som aldrig kommer att få en famn att krypa in till, en trygghet som skyddar eller ens mat för sin överlevnad.
Det är en ständig kamp som pågår för att ens överleva dagen där farorna lurar bakom varje hörn.
Okastrerade hundar springer oftast fritt i samhället och i byarna och är en stor anledning till alla oönskade valpar. Kastrering är det enda humana sättet att kontrollera gatuhundspopulationen.

Antalet hemlösa hundar i t ex Rumänien är överväldigande. Det föds alldeles för många oönskade hundvalpar och den rumänska befolkningen behöver förstå hundar och deras behov.
Det finns hundfångare ute på gatorna som fångar in hundarna och för dem till s k ”dödshägn” där de låter hundarna svälta ihjäl eller dödas. De är groteska scener med såriga hundar, skadade hundar, extremt magra hundar, hundar där deras blick i ögonen redan är kolsvart av förlorat hopp och saknad kärlek och många hundar i en och samma bur.
Det sjuka är att det är lagligt i Rumänien att göra så här – guvernörer har givit det tillåtet.
VARFÖR BLUNDAR VI??

Det är inte enbart hundar i våra europeiska länder som kämpar om överlevnad, även hästar och åsnor får svälta ihjäl då ägaren bara lämnat dem då de troligen inte varit tillräckligt duktiga eller helt enkelt tröttnat.
Jag har sett fruktansvärda bilder på dessa djur och jag undrar bara VARFÖR BLUNDAR VI??
VARFÖR BLUNDAR SVERIGE??
VARFÖR ÄR VI MED I EU OM VI INTE KAN TA UPP DETTA –  ELLER RÄTTARE SAGT VARFÖR PRIORITERAR VI INTE DJUR MER ÄN OM DIN BIL SKULLE BLI STULEN?

Varje land över hela världen bör ta hand och ansvar om sina djur på ett värdefullt och humant sätt.
Det är inte deras fel att människan är respektlösa, oansvariga och iskalla.

Ulrika Bengtsdotter