Hjälp oss att lösa hunden Currys försvinnande vid Skrylle!

Wachtelhunden Curry försvann den 20 november 2018 i Måryd mellan Södra Sandby och Skrylle, Lunds kommun under jakt.
Eventuellt har hon försvunnit ner i ett grävlingsgryt men det är osäkert, då man grävt upp väldigt mycket av grytet utan att hitta henne. Annat sökande har också gjorts, men hon är fortfarande inte hittad.
Hon är väldigt social och snäll men kan vara skadad.
Ärendet är polisanmält.

Om du ser Curry – ring 0768760710 eller Polisen 114 14. 

Grytboet – hunden Eva och grävlingen – en solskenshistoria

HundenEva

Foto: Privat

Den här berättelsen fick vi höra om i lördagskväll av vår administratör Daniel, som senare anlände till platsen någonstans i nordvästra Skåne. Vi följde händelseutvecklingen från Daniel, och det kunde verkligen ha slutat illa, men det gjorde det inte denna gång. Vi vill därför dela med oss av denna solskenshistoria till Er så här i jakttider om den tyska terriern Eva som fastnade i ett gryt och tiden bara tickade….

Här är Daniels egna berättelse:

”Jag fick samtal på fredagskvällen kl 22.00 om vi kunde hjälpa till då en tysk jaktterrier fastnat i ett gryt. Man hade jagat klövvilt på eftermiddagen och Eva hade skyddsväst på sig. Vid 15 tiden sprang hon ner i grytet och västen gjorde så hon fastna.

Gryt kan vara väldigt stora med många uppgångar och olika våningsplan, så att gräva på måfå är lönlöst. Man saknade grytpejl på kvällen, men släppte ner min tyska jaktterrier i grytet med tanken att försöka lyssna oss fram vart hon skallade. Vi fick ganska bra koll på det och handgrävning påbörjades.

På lördagsmorgonen ordnades en grytpejl och ett gäng duktiga människor. Släppte ner min tyska terrier och med hjälp av pejlen kunde vi följa henne och se djupet och vart hon skallade. Efter många timmars grävande och mörkret smög sig på så ordnades en minigrävare till platsen. Min tyska terrier hade jobbat stenhårt under mark i totalt 4 timmar, så hon behövde vila. Efter en del grävande så började det höras ljud från grytet. En rörkamera skickades in och där sågs Eva. Efter mer grävande kom hon loss. Det ska även nämnas att där var en grävling också i grytet. I efterhand förklarar det varför min hund markerade på 2 ställen.

Efter 30 timmar fast i grytet blev det en tur till djursjukhuset, men som ett under inga större skador.

Än en gång visar det sig att man e starkare när man hjälps åt.”

Admin Daniel, Husdjurshjälpen.Skåne

Ulrika Bengtsdotter