”Djurvardagshjältar” i Skåne 2014

Vardagshjältar finns det gott om, men tyvärr hyllas dom inte ute i samhället så som dom borde hyllas.
I slutet av varje år brukar tv-kanaler hylla några få Vardagshjältar eller Eldsjälar – men det är inte tillräckligt tycker vi på Husdjurshjälpen.Skåne.
Vi blir glada och berörda över att läsa och höra vardagshjältar och därför vill vi ge Er möjligheten att berätta om Er djur-vardagshjälte i Skåne.
Det kan vara en person, ett nätverk, en förening eller organisation, ett företag – men de ska en sak gemensamt – DJUR.
Skriv Er berättelse, på vårt evenemang på Facebook  eller på här på bloggen, om VARFÖR du tycker just den personen/nätverket/föreningen/organisationen/företaget är en djur-vardagshjälte i DINA ögon.
Tillsammans hyllar vi – för det är det minsta vi kan göra för alla som gör gott för djuren! 

Några personer som gjorde en hjälteinsatser i sommar var bl.a. Mikaela, Hannah, Jessica, Jenny, Elise och Kristoffer som engagerade sig i några höns & tuppar som någon som tröttnat på sina djur släppt ut i hembygdsparken i Hässleholm. Varken polisen eller kommunen kunde (ville?) hjälpa till att få hönsen & tupparna infångade så ovanstående personer tog saken i egna händer.  Efter 48 timmar var alla hönsen infångade och de hade alla fått ny hönsgård! Den vite tuppen, som fångades in sist, fick sin nya hönsgård hos Jenny & Elise i Farstorp. Idag är han stor och fin och i gott sällskap av inte mindre än 13 hönor!

Hönsen & tupparna som den 26:e juni hittades i hembygdsparken i Hässleholm. Bild: Mikaela J
Hönsen & tupparna som den 26:e juni hittades i hembygdsparken i Hässleholm. Bild: Mikaela J

 

 

 
Infångad! Elise, en djurvardagshjälte,  med tuppen som fångades in sist och som fick följa med henne hem.  Bild: Jenny K
Infångad! Elise med tuppen som fångades in sist och som fick följa med henne hem. Bild: Jenny K
Ulrika Bengtsdotter