Den osynliga hunden Love – en uppdatering.

Hugo150926

Fotonot: Love idag 150926 (Privat från ägaren)

Det är snart 1 år sedan som Ni läsare fick bekanta Er med Love. Love har nu fyllt 5 år och trivs som ”fina fisken” i sin flock. Idag fick jag denna bild på honom och man kan inte låta bli att bli tårögd. Han ser så annorlunda ut – nu ser han ju ut som en Leonberger.

Jag fick träffa Love rätt snart efter att han räddats och då var det skinn och ben. Veterinärerna skrev i sin bedömning att han bland annat var utmärglad, det var 2 dagar efter att han räddats. Så här skriver jag i det första blogginlägget om Love den 29 november 2014;

”Den sammanställning de får höra är att Love är utmärglad (han vägde 42 kg och en normalvuxen väger allt från 60 kg och uppåt), han är stel i ena höften, han har inte blivit höft- eller armbågsröntgad vid 18 månaders ålder, ingen försäkring, han har både öron- och ögoninflammation och det kan t o m bli aktuellt med operation i båda ögonen då han har cherryeyes, dessutom har han inte blivit vaccinerad utan blir det direkt där då. Avmaskad hade han redan blivit av de nya ägarna. Ögon- och örondroppar (som kostar en hel del) skrivs och hämtas ut direkt på närmaste Apotek. ”

I mars i år hade Love gått upp i vikt från 42 kg till 49 kg. Hans ögon hade också blivit bättre, även om operation är troligen ett måste. Det är svårt att ge besked då man kan avgöra detta då han ligger på sin rätta vikt.

Från mars fram till nu har Love pendlat lite i vikt – upp och ner – och idag ligger han på 48 kg. Han behöver fortfarande gå upp i vikt, men viktigt att skynda långsamt då hans muskler också måste byggas upp igen. Han gillar att busa med sina flockkompisar och att plaska i vatten.  🙂

Detta foto här nedanför är taget i januari 2015 – ser Ni skillnaden?

Hugo1501061  Hugo150106

Foto: Privat

Del 1 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2014/11/29/de-osynliga-djuren/

Del 2 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2014/12/15/uppdatering-om-den-osynliga-hunden-love/

Del 3 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2015/03/30/uppdatering-om-den-osynliga-hunden-love-3/

SNÄLLA, anmäl om Ni ser och har bevis på att ett djur far illa innan det är försent!

Besök hos hunden ”Love”

Idag har jag varit och besökt hunden Love. För Er som inte läst om hunden Love innan ber jag Er kolla vårt inlägg ifrån den 15 december 2014, se länk längre ner, där är sista uppdateringen om honom och en liten sammanfattning av hans historia.

Det är som sagt nästan 1 månad sedan vi skrev om Love sist och idag har jag haft möjligheten att besöka honom i hans nya hem. Första gången jag träffade honom var en kväll och det var väldigt mörkt ute så det var svårt och se konturerna på honom, dock kunde jag ju känna på honom hur utmärglad han var samt svårt och se hans cherryeyes ögon. Det var då en mycket försiktig hund som vågade till sist sig fram till mig och det enda han gjorde då var att snusa lite på mig, inte mycket till svansviftning då.

Idag kom en helt annan hund fram till mig, dock fortfarande väldigt mager och benig, inte mycket muskler i bakbenen men en hund som viftade på svansen, snusade hela mig och när jag sen satte mig ner på golvet kom han fram direkt och började slicka och pussa mig i ansiktet och ville bli kliad. Vi gick ut i trädgården en stund med Love och en annan hund som tillhör hans nya flock och oj vilken leksamhet han visade. Man bara stod och log.

Det kommer att ta tid innan Love ser normal ut, men att bara se denna förändring på så kort tid och den tillit och trygghet han redan visar hopp och kärlek. Vi kommer att fortsätta Loves tillstånd, aldrig att jag kommer att glömma honom.

Del 1 – De osynliga djuren – ”mitt namn är Love”

Del 2 – Uppdatering om den osynliga hunden Love

Hugo150106

Foto: Privat, Husdjurshjälpen.Skåne

Uppdatering om den osynliga hunden ”Love”

Minns Ni hunden ”Love” som vi skrev om den 29 november? Om inte så kommer här en kort sammanfattning;

Det här är berättelsen om en hund, vi kan kalla honom Love. Love för det är det han får nu om man uttalar hans namn på engelska ”love” = kärlek. Då vi har fått godkänt av Loves nya ägare att få berätta om Loves historia (det man har kunnat forska fram) samt att vi på Husdjurshjälpen.Skåne  får in tips ibland om just sådana här händelser, vill vi upplysa och uppmärksamma vårt samhälle om de osynliga djuren – för vi måste tillsammans använda våra ögon för att hjälpa dessa djur. Djur kan inte skrika på hjälp själva – de gör som vi människor ber eller tränar dom till. Love har inte kunnat skrika på hjälp och vi kan garantera att om han hade kunnat det så hade han gjort det. Vi vill också påpeka att det inte bara är hundar som far illa utan det är många andra sorters djur som gör detta.

Love är en hund på cirka 4 år. Han köptes som valp på en seriös kennel till en familj där han hade det jätte bra. Tyvärr, vilket kan hända och som inte är planerat, får familjen ändrade arbetsförhållande vilket innebär resor efter något år, därför säljer de Love för att han ska slippa vara ensam och man kan inte tillfredsställa hans behov.

Här är sedan lite luckor vart Love hamnar, men Loves historia det sista året är att han har fått vara i miljöer där det varit otrygghet, rörigt, våldsamheter (?) och missbruk av olika slag. Love har haft ett antal ägare och fått flytta som en vante emellan olika hem och inte fått någon som helst lugn då han fått flytta runt och Love har inte prioriterats ett dugg.

Love räddas och när de nya ägarna besöker veterinär två dagar senare får de höra följande resultat; Love är utmärglad (han vägde 42 kg och en normalvuxen väger allt från 60 kg och uppåt), han är stel i ena höften, han har inte blivit höft- eller armbågsröntgad vid 18 månaders ålder, ingen försäkring, han har både öron- och ögoninflammation och det kan t o m bli aktuellt med operation i båda ögonen då han har cherryeyes, dessutom har han inte blivit vaccinerad utan blir det direkt där då. Avmaskad hade han redan blivit av de nya ägarna. Ögon- och örondroppar (som kostar en hel del) skrivs och hämtas ut direkt på närmaste Apotek.

I förra veckan vägdes Love och han hade gått upp 1,5-2 kg, det vill säga en långsam uppgång, vilket är positivt. Han har blivit en mycket gladare hund och gillar sina två nya lekkamrater. Han har börjat att prata mera (typiskt för den rasen) och fortsätter upptäcka sin nya miljö. Han accepterar sina ögon- och örondroppar för han förstår att detta ska hjälpa honom till det bättre. Tänk vad djur kan förlåta människor snabbt – tänk om vi människor också hade kunnat göra det vid vissa tillfällen.

Ny uppdatering om Love kommer emellan jul och nyår då det gått några veckor till. Vi har också fått förfrågan om att starta ett bankgiro för att hjälp med kostnader och så vidare – vi får återkomma med detta om det blir aktuellt.

Vi är iallafall väldigt tacksamma över Er generositet och givmildhet – både vi på Husdjurshjälpen.Skåne och Loves ägare.

Ulrika Bengtsdotter