Hårda smällare – hårda ord! Nu räcker det!

Tips till Dig som har hund. Detta kan lugna din hund när det smäller som mest.

I december 2017 skriver jag detta inlägg här på bloggen – och tänk (tyvärr) – inte någon skillnad har hänt på 3 år.

”JAG SITTER OCH KOLLAR MITT FLÖDE PÅ FACEBOOK OCH BLIR FÖRBANNAD OCH MITT HJÄRTA DUNKAR HÅRT NÄR JAG LÄSER ALLA INLÄGG I OLIKA GRUPPER OM HUR DÅLIGT DERAS HUSDJUR MÅR PÅ GRUND UTAV DETTA SMÄLLANDE SOM FÖRSIGGÅR TROTS ATT DET ENBART ÄR TILLÅTET ATT SMÄLLA RAKETER ALTERNATIV SMÄLLARE DEN 31 DECEMBER FRÅN KL 18.00.

VARJE ÅR ÄR DETTA SAMMA SAK. DETTA ÄR BULL SHIT! LAGEN ÄR BULL SHIT! FÖRETAG SOM SÄLJER DETTA SKRIVER I ANNONSERNA OCH PÅ PLATS ATT MAN REKOMMENDERAR ATT ANVÄNDAS DEN 31 DECEMBER. DET FINNS EN HANDFULL SOM INTE FÖLJER DESSA REKOMMENDATIONER OCH DET RÄCKER FÖR ATT HUNDAR, KATTER OCH HÄSTAR SKA VARA LIVRÄDDA, INTE I NÅGRA MINUTER UTAN I VECKOR INNAN. TA ERT FÖRBANNADE ANSVAR SOM FÖRETAG OCH SOM MEDMÄNNISKA OCH SÄLJ ”SKITEN” ENDAST PÅ NYÅRSAFTON OM NI NU MÅSTE (TJÄNA PENGAR).

VARJE ÅR DÖR FLERA AV NÅGONS PÄLSFAMILJEMEDLEM AV HJÄRTATTACK, PÅKÖRNING PGA ATT HUNDEN SLITIT AV SIG SELE ELLER KOPPEL, HÄSTAR SOM FÅR PANIK OCH RUSAR UT UR HAGEN MM.

SOM DJURÄGARE BÖR MAN OCKSÅ TA ANSVAR FÖR SÅ LÄNGE DET ÄR TILLÅTET ATT SÄLJA BÖR MAN VARA VÄLDIGT UPPMÄRKSAM PÅ SITT ELLER SINA DJUR PÅ HUR DE REAGERAR VID VARJE ENSKILD HÄNDELSE. DJUR SOM INTE REAGERAT INNAN KAN REAGERA NÄR SOM – DÅ MÅSTE DU SOM ÄGARE VARA BEREDD OCH TA ANSVAR…”

Det jag skulle vilja tillägga och lägga lika stort ansvar på så som till företagen som säljer raketer är de personer som smäller raketerna nu innan den 31 december kl 18.00.
Det är vansinnigt! I olika medier idag den 28/12 står det att Polisen får in mängder med telefonsamtal från oroliga samhällsbor där det smälls raketer mot människor, och Polisen är tvungna att REDAN prioritera ärendena utifrån skadegörelserna.
Tänk vad vi hade kunnat spara skattepengar på detta, på miljön och på våra fyrbenta varelser om det bara hade sålts den 31/12 eller ännu bättre – förbjudits överhuvudtaget.

I skrivandets stund läser jag ett FB-inlägg i orten Perstorp, där en kvinna hört en person skrika till sina kompisar som precis smällt av en raket ”Du träffade honom i huvudet” och därefter hör hon en katt ”mjaua” väldigt högt. Katten ser hon inte till, och hon vågar inte heller gå fram på grund utav ungdomsgänget. Jag tänker inte skriva vad jag tänker i detta ärende.
I en annan mindre ort, skriver man om oron för deras hästar och föl, som redan nu springer runt i sin hage av oro, för att man smällt raketer inte långt ifrån gården där hästarna och fölen befinner sig. Och ja, hästarna och fölen har all rätt att vara i sin hage vid denna tid, för raketer får inte smällas förrän den 31 december, men tyvärr får de inte den friheten mer nu, för hästägaren vågar inte ha ute dom mera fram tills den 1 januari.

Husdjurshjälpen.Skåne skulle mycket gärna vilja se en statistik efter nyår på hur många djur som avlidit, skadats eller behövt ta lugnande medicin från den 25 december fram till den 1 januari från alla Skånes djursjukhus, men också i hela Sverige. Jag ställer mig frågan – är det värt det?!

Jag ställer mig frågan igen – är det värt det?! För att tillfredsställa vissa personer, men som jag tror majoriteten hade varit mycket glada om skiten försvinner helt och hållet.

Men OM det nu skulle hända att ditt husdjur försvinner, glöm inte att polisanmäla försvinnandet. Du kan göra det direkt på denna länk, om Du inte vill ringa 114 14.

Steg 1 När och var hände det? – Anmälan av bortsprungna djur (polisen.se)

Bild från Husdjurshjälpen.Skåne

 

Vittnen ser en man och kvinna dumpa två hundar i Örkelljunga – hundarna måste hittas!

190206 KL 8.40 HUNDARNA ÄR HITTADE – ÄRENDET FORTSÄTTER.

Två stycken, en man och en kvinna, i en svart, liten, nyare BMW som dumpade två hundar vid Östra Spång i Örkelljunga vid 17-tiden den 5 februari 2019.

Vittnet berättar; ”Dom stannade uppe vid en vändplats vid min sambos jobb. Jag trodde först dom skulle rasta hundarna, så insåg först inte vad som hände förrän dom körde. Ser hundarna springa sidan om bilen och ville in.
Då stannar han, kastar en papperspåse mot skogen och när hundarna springer så drar dom.
Jag kastar mig in i bilen för att köra till vändplatsen men då va hundarna redan i skogen. 😞
Dom släpptes på ”vändplatsen” vid Safesack på Skåneporten i Örkelljunga. Upp för backen och sen går där en väg in till höger med 2-3 lycktstolpar, där är en liten vändzon.
Såg bara att den ena var väldigt liten. I storlek med min chihuahua/pomeranian, svart och korthårig, den andra va i storlek med en collie, också svart med fluffig svans.

Vi har letat överallt i hela skogen med våra egna hundar, spåren tar slut vid ett hus i skogen. Vi har knackat på alla husen i skogen men ingen har sett något”. 

Ser Ni hundarna – försök att fånga in dem – inte jaga – ring Polisen direkt!
Ta med Er något som doftar gott som kan locka dem till Er.

 

 

Ulrika Bengtsdotter