Julmarknad med djurskydd

Husdjurshjälpen.Skåne vandrade runt på julmarknad i Hässleholm i helgen. Då fångade vår syn en skylt på en av julstugorna mitt på torget – Djurskyddet Snapphanen.

Nyfikna som vi är, gick vi in i stugan och träffade styrelseordförande för föreningen där. Vi fick några broschyrer som jag gärna hade velat hade hamnat i varje hushåll; ”Så mår djuren som ger oss ull och dun”, Så mår djuren sol ger oss vår mat” samt ”Liten handbok för kattägare”. Viktig information för ALLA!

Vi pratade en stund och vi fick veta att det kommer att bli en del intressanta föreläsningar våren 2018 samt att vi skall så klart hålla utkik i slutet av december månad då Skånes Djurvän 2017 kommer att presenteras. Från och med i år är titeln ändrad, innan har det ju varit Nordostskåne djurvän, den titel som jag vann för något år sedan.

Jag har många gånger tänkt bli medlem, men aldrig kommit till skott så att säga, men nu är medlemskapet skickat. Synd att man inte är under 26 år längre, för just nu är medlemskapet gratis för dem.

Om Ni vill beställa broschyrerna som jag nämnde ovan, gå in på Djurskyddet Sveriges hemsida eller varför inte läsa mer om Djurskyddet Snapphanen – finns nära dig.

Ulrika Bengtsdotter