Hemlösas djur – en del av samhället – får hjälp av Skånes Stadmission, Djurskyddet Snapphanen och veterinär i nordost Skåne.

Äntligen gör någon något för de hemlösas djur i nordost Skåne!
Lokaltidningen Kristianstad skrev en artikel igår http://www.lokaltidningen.se/hemlosas-djur-erbjuds-gratis-veterinarmottagning-/20170911/artikler/170919959/1465 om att Skånes Stadsmission tillsammans med Djurskyddet Snapphanen och veterinären Ida Pettersson kommer en gång varannan månad att hjälpa de hemlösas djur med
t ex hälsokontroller, kloklippning, öronrengöring, lättare pälsvård och recept på medicin och vaccinationer. Djurskyddet Snapphanen står för kostnaderna av recept och vaccination.
I Malmö har man sedan länge kunnat erbjuda detta, men nu så även i Kristianstad. Imorgon onsdag är första tillfället på Café David på Norretullsgatan i Kristianstad.

Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ av ovannämnda namn. Jag hoppas att Husdjurshjälpen.Skåne kan på något sätt också göra något för de hemlösas djur i framtiden.
Jag läser en hel del på sociala medier och på andra ställen om just hemlösa och deras djur, och många av dessa inlägg/artiklar visar negativitet. Man anser mer eller mindre att hemlösa inte skall få ha djur, för dessa personer är elaka mot dem.
Självklart finns det en sanning i detta, det finns hemlösa personer som dessutom har stora missbruksproblem av olika slag och som gör sina djur illa, och de skall självklart INTE äga djur – men det finns också en hel hög med hemlösa som gör allt för det enda de har kvar – sin hund eller katt t ex.
Som person behöver man inte ha ett missbruk för att göra illa sitt djur, det finns många psykiska eller temperamentsfulla och maktberoende (friska?) människor som gör sina djur illa också.

Vi behöver hjälpa de hemlösa ännu mera då fler och fler människor hamnar i den situationen. Ingen vill vara hemlös! Och vissa historier gör ont i hjärtat av att få höra eller läsa, för man har hamnat i den situationen utan att kunna göra något åt situationen. Döm aldrig en människa förrän Du vet all fakta – ta sedan ett beslut.
Varje hjärta är varmt från början – för vissa kallnar det – men för vissa är hjärtat varmt trots nederlag, kamp, sorg och orättvisa.

Homeless man (Chris) and dog (Sheba) 

 

 

Ulrika Bengtsdotter