Till minne av hunden Appi – för alltid saknad – aldrig glömd

Det som var en normal måndag den 23 januari 2017 slutade i tragedi.
Hunden Appi, 2 år, gick tillsammans med sin ägare på den öppna marken på Ribban i Malmö, då det tragiska händer. Här är Appis ägare Amelies berättelse;

”Vi gick långt ifrån alla andra, då Appi är väldigt försiktig när det gäller nya hundar. Men hon älskade att få vara lös ibland och bara springa runt om oss, men hon närmade sig aldrig andra hundar.
Vi ser de större hundarna kanske 100-200 meter ifrån oss och just då verkar dom bara ha ögonen på sin ägare och då tänker man att det är lugnt – dessutom var dom ju så långt bort. Men sen av någon anledning börjar dom springa mot oss och Appi blir livrädd och börjar springa ifrån oss. Hon var så snabb så vi hann för det första inte uppfatta med vad som hände och vi hann heller inte fånga upp henne hos oss. De två större hundarna fortsätter efter henne en bit , då de med största sannolikhet bara tror att hon vill leka. Det var inga elaka hundar, de ville bara leka.
Efter det fortsätter Appi att springa och hör inte oss alls för det enda hon tänker på är säkert att komma iväg från hundarna. Och sen helt plötsligt är hon utom synhåll.
Vi letade och letade och många fina människor hjälpte till. En del hade sett vår efterlysning på Facebook som vi lagt ut.

Vi vet inte riktigt vad som har hänt när hon varit borta, men hon hittades avliden vid havskanten. Antingen har hon blivit så rädd att hon dog av att hjärtat slutade slå eller så sprang hon ner i vattnet och frös/drunknade.
De två hundägarna till de stora hundarna hjälpte oss att leta efter henne i några timmar. Det var otroligt olyckligt det som hände och maximal otur.

Detta var en otroligt olycklig händelse det som hände och med maximal otur. Jag är så klart otroligt ledsen för detta, då jag hade hopp om att hitta henne vid liv in i det sista. Det kommer bli så tomt utan henne. Men jag tycker inte att det ska riktas hårda ord mot dom som hade de två stora hundarna. De var jätteledsna över att Appi kom bort. ”

TILL MINNE AV APPI – FÖR ALLTID SAKNAD – ALDRIG GLÖMD

Ulrika Bengtsdotter