Kopplad hund påkörd utanför Kristianstad – bilföraren och vittnen sökes!

Rasen Borderterrier
Rasen Borderterrier

Idag, den 24 september 2016 vid 8-tiden på morgonen, en klar och vacker morgon, händer en hemsk händelse för en hundägare i Öllsjö/Skepparslöv utanför Kristianstad.

Hundägaren är ute och går med två hundar (kopplade hundar) på gång- och cykelvägen i korsningen Stenmästarvägen/Skepparslövsvägen. Den ena hunden sätter sig mellan gång- och bilväg för att göra sitt behov. Gräset är nerklippt så sikten är god. Då kommer en bil och kör på den ena kopplade hunden, en borderterrier (se bilden). Man hör inte att bilen bromsar. Bilföraren, en äldre man, stannar inte, utan kör bara vidare mot Skepparslöv. Bilen är en äldre bil, ljus grön/ljus turkos, typ Fiat- eller Opelmodell.

Borderterriern blir påkörd i huvudet och kämpar för sitt liv just nu på djursjukhus.
I den traumatiska händelsen så hinner och tänker man inte på att lägga registreringsnumret på minnet.
Ärendet är polisanmält.

Vet Ni vem som äger en sådan bil som stämmer överens med beskrivningen, är Du föraren eller såg Ni olyckan – kontakta Polisen 114 14.

UPPDATERING KL 12.42 OM HUNDENS TILLSTÅND: Pupillerna reagerar inte som de ska och hunden har även en blödning i ena lungan. Hunden är i för dåligt skick för att sövas inför röntgen o kan inte transporteras till Helsingborg. 🙁 Spår i gräset visar att bilen varit ca 60 cm utanför vägen då föraren körde på hunden. /Admin

Husdjurshjälpen.Skåne på Facebook

Ulrika Bengtsdotter