Viktig samhällsinformation till alla djurägare – vi måste hjälpa varandra NU!

Varningsskylt160527

Det händer en hel del saker som vi inte kan eller vill skriva ut när det gäller våra ärenden som kommer in till oss. Vi har sedan starten av Husdjurshjälpen.Skåne varit mycket noggranna med vår sekretess för djurägarna.

Men självklart vill vi varna djurägare när det sker saker som är oacceptabla, ja, vi vill uttrycka det skrämmande, och vi vill att alla ska ha ögon och öron öppna och/eller vara på sin vakt särskilt om man är en person som är väldigt godtrogen mot alla.

Den senaste tiden har det varit ärenden som vi vill att Ni ska vara informerade om. Vi vill inte skrämma någon men tyvärr finns det människor ute i samhället som inte har samma varma hjärtan som andra.

Utpressning har skett gentemot en hundägare.
Hunden hade varit försvunnen mer än 24 timmar och man hade letat och letat. Information kom fram var hunden befann sig och mycket riktigt befinner sig hunden där. När hunden hittats vet vi inte. Man har inte polisanmält upphittandet utan man anser att hunden är nu deras.
Genom hot och utpressning får hundens ägare betala (tusenlappar) ut sin egen hund.
Det finns vittnen till hela händelsen.
Området är ett område där man inte skall gå i själv, speciellt på seneftermiddagar och kvällar.

Är du på jakt efter en hundvakt?
Ställt frågan i en Facebook-grupp eller på Blocket?
Var inte så godtrogen. Se upp! Be om referenser mm först. Vi rekommenderar att alltid anlita ett hundpensionat eller om någon av Era vänner kan ställa upp istället. Varför?
En person har betalat en okänd person, men som erbjudit att ställa upp som hundvakt och fått betalt redan innan för detta. Hundägaren reser iväg.
Några dagar senare hittas hunden lös. Hundvakten har tröttnat på att vara hundvakt och dumpat hunden på en icke känd plats för hunden.
Som tur är känner hundägarens vänner igen hunden på ett foto och kontaktar ägaren. Men tänk om…

I lokaltidningen Svedala, 160719, står det om en kvinna som blivit överfallen vid midnatt då man försökt stjäla hennes hundar. Kvinnan var ute och gick med sina hundar strax innan midnatt i natt, när hon överfölls av två män.

– De försökte först slita till sig hundarna, berättar Jörgen Sjåstad, som är kommunpolis i Södra Skåne.När kvinnan inte släppte hundarna blev hon istället misshandlad.
Källa: http://svedala.lokaltidningen.se/raanare-f%C3%B6rs%C3%B6kte-stj%C3%A4la-kvinnas-hundar-/20160719/artikler/160719861/1370

I Smyge, Trelleborg, 160718, har sex hästar på Smyge Strandväg den senaste tiden utsatts för flera otrevliga saker. Bland annat har barn varit inne i hagen och ridit på dem utan tillsyn. De har också kastat stenar på hästarna. Man hoppas på allmänhetens hjälp.
Källa: http://trelleborg.lokaltidningen.se/hastar-i-hage-utsatts-for-stenkastning-/20160718/artikler/160719892/1388

Det finns pågående ärenden som vi inte kan skriva om i nuläget, men snälla, dela gärna detta inlägg.
För dig, för djurägare och för att medmänskligheten ska vinna! Gör Du rätt – ska Du hyllas!

Ulrika Bengtsdotter