Livmodersinflammationssjuka hunden Frida funnen efter sex dygn i hetta och åskoväder

HundenFrida160626

Foto: Guldtackan´s Tjänstehundar

Det här är historien om hunden Frida försvann som försvann från Bertilstorp utanför Brösarp den 21 juni 2016. Hon skulle ha opererats för livmoderinflammation den 22 juni.
Frid är ca 8 år av rasen Bordercollie/Vaktel. Hon är chippad och vid försvinnandet bar hon inget halsband eller koppel på sig men ett fästinghalsband.

Den 22 juni ser jag en efterlysning i en liten grupp där det med kort text frågar allmänheten om någon sett en tik springa lös och att hunden är sjuk i livmodersinflammation.
Vi på Husdjurshjälpen.Skåne tar kontakt med den som skrivit efterlysningen för att ta reda på mer information och får då reda på att hunden heter Frida och att hon skulle opereras akut, men försvann dagen innan. Det är en vän till Fridas ägare som skrivit efterlysningen för Fridas ägare mår fruktansvärt dåligt och att hoppet är ute för Frida.

Vi gör en mer informativ efterlysning på Husdjurshjälpen.Skåne och taggar medlemmar boendes i kommunen. Direkt börjar folk dela efterlysningen på sina loggar och människor erbjuder sig att hjälpa till att söka. Midsommarhelgen startar nu och det är fruktansvärt varmt på dagarna och åskoväder på kvällarna/nätterna – ingen bra kombination för en sjuk hund. Men vi tror på hoppet!

Id-förare med sina hundar blir kontaktade. Här är deras egna berättelse;

”Vi blir kontaktade att gå ut o söka efter sjuka Frida. Med oss har vi ID utbildade hundarna Europa och Alien, vi möter med hundföraren Vicke som har med sig Morris och startar söket. Hundarna går över alla åkrarna och 2 timmar senare har vi kommit en bra bit hemifrån, till en öppen vildvuxen hage. Regnet,åskan o blixtrarna gjorde att vi var tvungna att bryta 23.15. Nästa dag är Midsommar. Vi kunde konstatera att Frida lever, trycker i åkern och håller sig där. Matte rekommenderas att söka genom åkern nästa dag.

Vi fortsätter att söka efter Frida Midsommardags morgon. Hittar inga nya spår. Ser inte hunden. Bryter för den enorma värmen. Och drar ihop en skallgång på eftermiddagen, där flera underbara människor slöt upp. Tyvärr hittade vi inte henne. Vi kör igång igen dagen därpå, söker ihop med Vicke och hennes hundar Morris, o Daimy som jobbade bra ihop med resten av teamet. Vi får inte upp spår. Nu har vi alla hundar på plats 4 IDutbildade hundar, Fixarn o Morris som är under utbildning o Vickes fina Daimy. Alla hundar markerar samma åker. Vi hittar tassavtryck! Vi får in syn OBSar från 2 olika håll.

Nu hjälper vi matte få upp en trygghetsvrå till Frida med matstation o övervaknings kamera. 2 timmar senare får vi ett samtal av matte! FRIDA ÄR HEMMA, hon är trött, mager, glad och mår efter dessa hemska omständigheter bra! Matte hälsar: Jag är otroligt tacksam till alla underbara människor som hjälpt mig att få hem min Frida! Tusen tack alla! / Ingrid & Robert med hundar.”

Som sagt – FÖRLORA ALDRIG HOPPET – DET ÄR DET SISTA VI MÄNNISKOR SKA GÖRA.

Ulrika Bengtsdotter