En svan, en andfamilj och igelkottar misshandlade till döds. Vart har respekten och empatin för djuren tagit vägen?!

Jagkaninteföra160520

Denna vecka som har gått har man blivit fruktansvärt upprörd av att läsa dessa rubriker i media…
”En svan plågades till döds genom att bli kastad emellan ett gäng barn i Bjuv”, ”Andfamilj hittades ihjälslagna i Simrishamn”, ” En död igelkott och en mycket allvarligt skadad hittades av en kvinna i Hässleholm och troligen sparkad till döds”.

VAD ÄR DET SOM HÄNDER?! ÄR NI HELT GALNA??

Det är så fruktansvärt och upprörande att läsa och man blir så arg och väldigt väldigt illa berörd.
Sen när blev det tillåtet att plåga oskyldiga djur?! ALDRIG!
För ett eller två år sedan skrev jag om exakt samma meningslösa våld mot dessa oskyldiga djur och tydligen har inget förändrats.
HUR ska vi vuxna som förstår att det inte är acceptabelt att göra andra djur illa kunna förmedla detta budskap på ett sätt till dom som inte förstår?
HUR ska vi skydda dessa oskyldiga djur tills att fler förstår och faktiskt slutar göra djuren illa?
HUR kan du som medmänniska agera?

Djuren kan INTE för någon talan – de behöver din röst för att informera och agera mot de barn/ungdomar och vuxna som gör detta.

Om Ni ser barn/ungdomar eller vuxna misshandla ett djur (exempelvis ovanstående rubriker eller så klart andra djur) så snälla blunda inte utan dokumentera med din mobil på avstånd och ring Polisen direkt.

Till sist – om någon vet något om ovanstående misshandelsärende om svanen, andfamiljen eller igelkottarna – vittnen, observationer eller något som kan bidra till att de som gjorde detta åker fast – kontakta Polisen omedelbart.
Gör rätt och bli en av dom som för djurens talan. 

Ulrika Bengtsdotter