DJUR + STARK VÅR- ELLER SOMMARSOL + BIL = LÄMNA DJURET HEMMA!

Hundisommar_skylt2015

Äntligen visar solen sig! Som många av oss har längtat efter solens varma strålar. Men NU gäller det att tänka på djur i bilen. Det är väl inte farligt med vårsolen tänker kanske Ni? Jo, det är det!
Även om temperaturen på termometern enbart visar 14 grader blir det snabbt varmt i en bil. Det räcker INTE att ha fönstren nervevade några få centimeter och ha bilen stående i skuggan.

Varje år dör djur, mestadels hundar, i bilar en plågsam död för att hundägaren är oansvariga och tror att hunden klarar sig några minuter (som oftast blir fler än några minuter – ibland 1-2 timmar) i en bil trots att bilen står i skugga och fönster nervevade. Och nej, det räcker heller INTE som ursäkt att hunden/hundarna har tillgång till vatten. Du kan inte jämföra din hud med hundens päls!

Så snälla, låt oss slippa läsa artiklar i media och hos oss på Husdjurshjälpen.Skåne om att hundar dött en plågsam död på grund utav Ert oansvariga beteende. Och en annan sak, Ni slipper även att få en krossad ruta/rutor på Er bil för att någon försökt rädda livet på Er hund.

Skulle Ni upptäcka en djur i nöd i en bil får Ni krossa rutan, men meddela alltid Polisen först!

 

Ulrika Bengtsdotter