I min dröm är guldtian guldvärd för många husdjur

tia

Vi vill först önska våra läsare en Glad Påsk!
Hoppas Ni njutit av solstrålarna som visat sig idag samt att Ni fått tillbringa Er tid med nära och kära, tvåbenta som fyrbenta.

Jag har under veckan läst en hel del inlägg på Facebook och i kvällstidningar om husdjur som hittats och som har behövt läkarvård. Det gör så ont i hjärtat att läsa. Man ställer sig frågorna ”hur länge har de haft denna skada?”, ”vems familj har denna tillhört?”, ”vem kan hjälpa?”.
År 2014-2015 hade Husdjurshjälpen.Skåne ett samarbete med Djurskyddet Nordostskåne och VOOV i Malmö, där vi under ett år hade insamlingar som t ex hund-, katt-, fågel- och gnagarefoder och tillbehör. Vi hade olika inlämningsstationer runt omkring i Skåne som vi sedan körde och hämtade lite då och då och levererade till VOOV i Malmö sedan. Det fanns t o m hunddagis och djuraffärer som skänkte saker när de hade över. Fantastiska människor och vilken lycka för dessa husdjur och människor som levt i helvetet och kunna skänka dem ett hopp och en tro på människan och en liten sten som kan tas väck från det mörka.

Jag satt och drömde att tänk om varje medlem inne hos oss hade skänkt en liten guldpeng – det hade blivit över 11000 kr. Dessa 11000 kr hade man kunnat delat upp 11 ggr och skänkt till elva stycken oberoende ideella verksamheter i Skåne som tar hand om djur som inte har något hem eller djur som är rehabiliteringsbenägna t ex.
Ettusen kronor är kanske inte mycket i Era ögon, men varenda krona är guld värd för många ideella verksamheter OCH för djuren.

Vilken ideell verksamhet skulle Ni skänkt pengar till i Skåne om Ni kunnat?
Här finns inga rätt eller fel svar/önskningar.

Jag vet vilken/vilka jag hade skänkt till.

 

 

 

Ulrika Bengtsdotter