VOOV – Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta

EN AKUT VÄDJAN TILL DJURMÄNNISKOR I SKÅNE
För ett år sedan hade Husdjurshjälpen.Skåne tillsammans med Djurskyddet Nordostskåne ett samarbetade med VOOV Malmö där vi samlade in sånt som husdjur kunde behöva, allt från foder till koppel , filtar, burar och leksaker. Allt det insamlade, och det var mycket, gick direkt till VOOVs verksamhet. Nu efterlyser VOOV Malmö akut fler jourhem och vi vill naturligtvis hjälpa till med en efterlysning.

VOOV är en förkortning för Veterinär omtanke om våldsutsatta, en sammanslutning av veterinärer och veterinärstudenter som ser till så att våldsutsatta kvinnor som uppsöker kvinnojourer och skyddat boende kan få ett tryggt jourhem till sina husdjur. På kvinnojourerna råder ofta djurförbud, vilket gör att en del kvinnor avstår från att söka upp dessa, då de inte vill lämna kvar sina husdjur hos en våldsam partner.
Det kostar inget att vara jourhem VOOV står för ALLA omkostnader kring djuren.
Kan du, eller vet du någon som kan ställa upp som jourhem?
Skicka en intresseanmälan om att blir jourhem eller om du vill hjälpa till i föreningen till voovmalmo@gmail.com.
Läs mer om VOOV på deras hemsida: http://www.voov.nu/

VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden organisation i Sverige som är organiserad i ett Riksförbund och Lokalföreningar.  http://www.voov.nu/
VOOV, Veterinär Omtanke Om Våldsutsatta är en ideell partipolitiskt och religiöst obunden organisation i Sverige som är organiserad i ett Riksförbund och Lokalföreningar.
http://www.voov.nu/

 

Ulrika Bengtsdotter