Den osynliga hunden Love – en uppdatering.

Hugo150926

Fotonot: Love idag 150926 (Privat från ägaren)

Det är snart 1 år sedan som Ni läsare fick bekanta Er med Love. Love har nu fyllt 5 år och trivs som ”fina fisken” i sin flock. Idag fick jag denna bild på honom och man kan inte låta bli att bli tårögd. Han ser så annorlunda ut – nu ser han ju ut som en Leonberger.

Jag fick träffa Love rätt snart efter att han räddats och då var det skinn och ben. Veterinärerna skrev i sin bedömning att han bland annat var utmärglad, det var 2 dagar efter att han räddats. Så här skriver jag i det första blogginlägget om Love den 29 november 2014;

”Den sammanställning de får höra är att Love är utmärglad (han vägde 42 kg och en normalvuxen väger allt från 60 kg och uppåt), han är stel i ena höften, han har inte blivit höft- eller armbågsröntgad vid 18 månaders ålder, ingen försäkring, han har både öron- och ögoninflammation och det kan t o m bli aktuellt med operation i båda ögonen då han har cherryeyes, dessutom har han inte blivit vaccinerad utan blir det direkt där då. Avmaskad hade han redan blivit av de nya ägarna. Ögon- och örondroppar (som kostar en hel del) skrivs och hämtas ut direkt på närmaste Apotek. ”

I mars i år hade Love gått upp i vikt från 42 kg till 49 kg. Hans ögon hade också blivit bättre, även om operation är troligen ett måste. Det är svårt att ge besked då man kan avgöra detta då han ligger på sin rätta vikt.

Från mars fram till nu har Love pendlat lite i vikt – upp och ner – och idag ligger han på 48 kg. Han behöver fortfarande gå upp i vikt, men viktigt att skynda långsamt då hans muskler också måste byggas upp igen. Han gillar att busa med sina flockkompisar och att plaska i vatten.  🙂

Detta foto här nedanför är taget i januari 2015 – ser Ni skillnaden?

Hugo1501061  Hugo150106

Foto: Privat

Del 1 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2014/11/29/de-osynliga-djuren/

Del 2 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2014/12/15/uppdatering-om-den-osynliga-hunden-love/

Del 3 om Love: http://www.skd.se/husdjursbloggen/2015/03/30/uppdatering-om-den-osynliga-hunden-love-3/

SNÄLLA, anmäl om Ni ser och har bevis på att ett djur far illa innan det är försent!

Ulrika Bengtsdotter