Nymfparakit påkörd i Hässleholm

Såg en efterlysning  av ägare till en nymfparakit som blivit påkörd igår (9/9)  i Hässleholm, vid väg 23 i höjd med Röinge. Fick kontakt med killen som körde på fågeln och han berättade att fågeln lever och mår bra. Killens fru har skrivit så fint i efterlysningen så jag delar med mig av hennes text & bilder:

Hjälp oss att dela- så denna lilla överlevare hittar sitt hem!

Foto: Daniel Axelson
Foto: Daniel Axelson

Igår (onsd 9/9) föll en liten nymfparakit ner från himlen – och träffade Daniels bil i 80km/h. Mirakulöst nog levde den vid sidan av vägen när Daniel stannade- trots tydliga spår på bilens front!! (Se bild)

 

Foto: Daniel Axelson
Foto: Daniel Axelson

 

Denna lilla solskensfågel kanske har en familj som saknar honom- så snälla hjälp oss att dela så att han hittar sitt hem! Han är mager men mår bra, verkar ha varit väl omhändertagen då han inte är rädd utan nyfiken. Han blev påkörd utanför Hässleholm och finns nu hos oss i Sölvesborg.

Dela så mycket ni bara kan så kanske någons saknad kan bli till glädje! ❤️ Tack!! ❤️

länk till efterlysningen på Husdjurshjälpen.Skåne
https://www.facebook.com/groups/husdjurshjalpen.skane/permalink/915555681870395/

Ulrika Bengtsdotter