Schillerstövaren Sigge ett offer för trafiken och påkörda katter

På kvällen vid 8-tiden i tisdags blev Schillerstövaren Sigge påkörd, en timme senare tog han sitt sista andetag i mattes famn hos veterinären i Helsingborg. ♥

Föraren, en man, av den lätta lastbilen som körde på Sigge stannade och pratade med Sigges husse men eftersom husse & matte var chockade och bara ville komma iväg till veterinären så bad matte honom att återkomma… men han har inte återkommit ännu. Sigges husse & matte efterlyser nu föraren genom oss.
Om du (föraren), den kvinnliga passageraren eller någon som vet vem föraren är läser detta så snälla hör av dig till Sigges ägare eller till oss på Husdjurshjälpen.Skåne.

Tyvärr ser man många påkörda katter längst våra vägar, dessa katter har en ägare som saknar sin katt och som vill veta vad som hänt sin familjemedlem. Kör man på en katt så är det lag på att man ska anmäla det till polisen.  Man bör säkerställa om katten lever, om katten lever så snälla se till att den kommer under veterinärvård. Kontrollera om katten är märkt i örat och/eller har halsband på sig, kanske finns det kontaktuppgifter till ägare där men även om detta saknas så kan katten vara chipmärkt och det kan man bara få reda på om man söker av en katt med en chipläsare. De flesta veterinärer kontrollerar om katten är chipmärkt gratis så dra er inte för att plocka upp katten och ta den till en veterinär även om katten inte lever, hade det varit er familjemedlem så hade ni väl inte velat att den skulle bli liggande i ett vägdike?  Ge de påkörda katterna ett värdigt avslut ♥

Schillerstövaren Sigge som blev påkörd den 9/6 på Tranarpsvägen i Åstorp ♥
Schillerstövaren Sigge som blev påkörd den 9/6 på Tranarpsvägen i Åstorp ♥
Ulrika Bengtsdotter