Den blomstertid nu kommer med….

…kattungar!
Den underbara tid som ligger framför oss med grönska, blomster och solsken är inte på alla sätt så underbar. För nu är vi här igen, nu börjar snart alla nödrop på hjälp att hitta hem till söta små kattungar. Snart kommer kattföreningarna att fyllas med kattungar som hittas övergivna. Snart kommer gravida katter att behöva hjälp att få föda sina ungar på en trygg och varm plats där de kan få mat och omsorg. Blocket och andra annonssajter kommer att fyllas med annonser på kattungar som säljs eller bortskänkes. Om du inte ska använda din katt i avel så kastrera den. En katt får inte ett sämre liv bara för att den är kastrerad.
När man ändå är hos veterinären för att kastrera sin katt så passa på att id-märka den! Glöm inte att sen registrera katten i SKKs register och SVERAKs register, för en id-märkt men oregistrerad katt är samma som en katt som inte är id-märkt.

Om ni skulle hitta en katt som verkar vilsen och den inte är id-märkt i örat så VÄNTA INTE med att kontrollera om katten är chipmärkt, det gör du oftast gratis hos en veterinär. Är katten chipmärkt och registrerad så kommer man snabbt i kontakt med ägaren och slipper då annonsera efter ägaren med allt vad det innebär i tid.

Läs gärna dessa tidigare blogginlägg
Hjälp dem att hjälpa! 
 Den osynliga id-märkningen och Varför id-märka sitt husdjur?

 
Vi på Husdjurshjälpen.Skåne önskar er alla en trevlig helg ♥

Foto: privat
Foto: Pernilla Ekberg
Ulrika Bengtsdotter