Påskdagarna kan innebära påsksmällare – tänk Er för…

GladPåsk2015

Vi vill önska våra läsare här på bloggen en riktigt Glad Påsk!

Vi vill också påminna om att det kan förekomma påsksmällare dessa dagar, så håll i kopplet eller selen lite extra. Det spelar ingen roll om din hund inte visat rädsla för smällare innan – det kan hända att just vid detta tillfälle gör att den blir skrämd. Annan dag, annan tid och kanske annan miljö.

Naturligtvis tänker vi även på alla de andra djuren i samhället som också kan bli skrämda som t ex katter och hästar. I veckan hittades ju tyvärr hästen Helge död (försvann nyårsafton 2014 lite längre upp i Sverige) som blev skrämd av nyårsraketer. En oskyldig varelse som blev skrämd och otroligt saknad av sin ägare blev så rädd att han troligtvis sprang över isen som brast och Helge drunknade av rädsla.

Så snälla Ni som tänkt smälla (om Ni nu måste göra det) – kolla först så inga djur finns i närheten.

För vill Ni verkligen ha ett oskyldigt djurs död på Ert samvete?

Ulrika Bengtsdotter