Sune blev attackerad

Läser i dagens Norra Skåne om lille Sune som blev attackerad av två större hundar i onsdags. Det som hände är tragiskt och jag kan tänka mig att ägarna till de attackerande hundarna skulle sagt innan attacken att deras hund aldrig skulle göra något sådant.
Om någon har egen erfarenhet av en liknande händelse och har tips att ge Sunes matte Marie Lindqvist om hur hon ska göra för att Sune ska på bästa sätt komma över händelsen så skriv gärna en kommentar här i bloggen.
Vi på Husdjurshjälpen.Skåne skickar en hälsning till Sune att han ska krya på sig ♥
Här finns artikeln om Sune

Här hittar ni en artikeln: Hundvakten: Mitt fel att Sune blev biten

Lag (2007:1150) om tillsyn över hundar och katter
16 § ”Under tiden den 1 mars-20 augusti skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att springa lösa i marker där det finns vilt. Under den övriga tiden av året skall hundar hållas under sådan tillsyn att de hindras från att driva eller förfölja vilt, när de inte används vid jakt.”

Många tycker inte att lagen om kopplad hund  gäller deras hund, för den är så snäll och lydig, men lagen om koppel gäller de flest hundar. ”Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti. I praktiken får hunden, om den är lös, vara högst någon meter ifrån dig. Du behöver ha sådan kontroll över din hund att det motsvarar ett osynligt koppel” skriver Naturvårdsverket på sin hemsida.

Det är ditt ansvar som hundägare (ja även kattägare) att känna till vad som står i Lag (2007:1150) om tillsyn över hund och katt.

Ulrika Bengtsdotter