7 månader eller 215 dagar i ovisshet…

Fredagen den 8 augusti 2014 lyckades Pricken rymma på en promenad hemma i Hjärup. När han försvann hade han sele och kattkoppel på sig. Matte Alexandra och resten av familjen började leta. Det kom in tips på var Pricken synts till, han hade fastnat med selen/kopplet i en buske och husägarna hade hjälpt honom loss.  Matte ställde ut mat och vatten, letade i trädgårdar, satte upp efterlysningslappar och ställde ut transportburen i hopp om att Pricken skulle komma dit men ingen Pricken. Månaderna gick och observationer av Pricken uteblev. Men igår la Charlott L in en länk till en efterlysning på en upphittad katt i Burlöv och det var Pricken som var upphittad!! Alexandra ringde upphittarna och äntligen var 7 månader eller 215 dagar i ovisshet slut. ♥
Alexandra skriver:
”Vi bestämde att jag skulle köra hem till dom kl 12 idag och försöka fånga honom. Kl 11.30 ringer jag och meddelar att jag är beredd att köra. Just då var dom iväg på ärende men sa att jag kunde köra till gården ändå. Jag tog med sambon, tonfisk, kattfälla och transportbur. Väl framme tar det inte lång tid innan han vandrar ut och möter oss på gårdsplanen. Efter ca 15 min har jag lyckats locka in honom i buren. Innan vi lämnade gården kom upphittarna hem. Dom var super trevliga och helt underbara. Dom sa att han varit hos dem sedan december. Väl hemma nu får Pricken vila i gästrummet, återhämta sig och känna sig hemma igen. Han är trött och kelig.”
”Efter 7 månader med saknad, tårar, oro och ovisshet är han ÄNTLIGEN hemma igen!!! Tack alla som brytt sig, delat och stöttat mig! Tack vare denna sidan (Husdjurshjälpen.Skånes Facebook grupp) så fick jag honom tillbaka då han gått till en gård i Åkarp där ett gammalt par tagit hand om honom sedan december.”
♥ Ge inte upp hoppet om din vän springer bort! ♥

För er katts skulle så id-märk och registrera katten så den kan få hjälp att hitta hem om den rymmer.
Om ni hittar en katt, anmäl det till polisen och kontrollera om den är id-märkt.

Hemma igen efter 7 månader
Hemma igen efter 7 månader
En familjemedlem som vill säga hej
En familjemedlem som vill säga hej

 

 

 

 

 

 

Efterlysningen på den upphittade katten i Burlöv som visade sig vara Pricken
Efterlysningen på den upphittade katten i Burlöv som visade sig vara Pricken

 

Ulrika Bengtsdotter