När känslorna kommer på en och samma gång

Inatt var jag och min sambo ute på fältet och letade efter lilla Molly, 8 månaders gammal valp som var på rymmen ifrån området Helgedal, Kristianstad kommun och som med änglavakt lyckats ta sig ända till Fjälkestad utan att bli påkörd. Vi kom hem kl 01,30 inatt – ingen Molly. Sist hon sågs var då kl 23.00 vid en gård i Fjälkestad.
Idag har vi varit ute på fältet och letat igen – vi körde två bilar för att kunna arbeta på större ytor. Vi var bland annat på Balsbyberget och vandrade – vi mötte ett antal andra hundar och människor som genom Facebook eller genom vår blogg fått informationen om att Molly var försvunnen. Vi fick reda på att hon setts på Råbelöfs Slotts ägor vid kl 9.00 – ägarna körde dit, men ingen Molly i sikte.

Fick lite senare på förmiddagen reda på att hon setts vid vindmöllorna – vi körde dit – men ingen Molly då heller. Tålamod och frustration! Så nära men ändå så långt ifrån.

Vid kl 13.00 (tror jag det var) fick vi in en helt färsk observation på henne på andra sidan vägen. Vi körde dit direkt! Jag stod på avstånd och spanade ut över ängarna, medans Mollys ägare gick ut på ängen och ropade då hon nyss setts där och hon hade troligtvis stuckit om jag mött henne, därav stannade jag vid bilen för att få utsikt ifall jag skulle se henne. Två andra tjejer gick längs sidan av ängen men på avstånd också. Jag är så sjukt glad över att ha fått vara med om Molly blev infångad idag – tårarna forsade när jag såg Mollys husse komma med Molly i famnen.

Vill passa på att tacka Råbelöfs Slott, Råbelöfs Gris och Råbybäcks Gård för deras engagemang, tillåtelse att köra på deras marker och tålamod!

Jag är så sjukt tacksam över att det finns så många engagerade människor gällande ett djur och som vill bara att djuret ska få komma hem i trygghet. Det har totalt varit över 650 delningar på Mollys efterlysning och över 1000 visningar!

 När alla känslor kommer på en och samma gång då är det både underbart och jobbigt, men så energiladdande!

Och tro mig – många känslor kom också ifrån allmänheten och från Lotta och Jessica som satt bakom sina datorer i andra delar av Skåne och fick hjälpa till att uppdatera på vår logg när de fick reda på att Molly blivit infångad.
!10426272_10152764501054426_6974223259677345064_n

 

Foto: Husdjurshjälpen.Skåne

Ulrika Bengtsdotter