Mardrömmen som drabbade alla i Husdjurshjälpen.Skåne!

Fredagen den 13:de kommer vi aldrig att glömma!

Det som hände oss i fredags blev en känslomässig storm för oss administratörer.

Facebook har tagit fram starkare regler http://pcforalla.idg.se/2.1054/1.587143/darfor-backar-facebook-kring-riktiga-namn och den drabbades oss utan förvarning. Vi fick reda på av några som redan blivit drabbade att några hade fått förvarning till sitt konto och några inte, så man kan ju fråga sig vad Facebook håller på med!?

I vilket fall som helst så försvann mer än 2 års material som var inlagt via vår gemensamma Husdjurshjälpen.Skåne-profil, foton, mallar, skyltar och efterlysningar med omplaceringsdjur, upphittade katter, tips med mera. Det som gör mest ont är faktiskt att våra taggningslistor med tusentals namn på varje Skåne-kommun som nu på en mikrosekund försvann ifrån oss. Vi öppnade inte det här kontot när Husdjurshjälpen.Skåne startade i januari 2012 utan vi öppnade den när vi blev fler administratörer för att kunna ha gemensamt konto att arbeta och skriva med, ca 1 år senare.

Vi gick ut med mardrömsinformationen till våra medlemmar på fredag kvällen för att förklara att vi inte kunde tagga efterlysningar då Facebook stängt av vårt profilkonto och allt försvann. Den respons vi fick efter att vi lagt ut det var otrolig! Vi fick pm, vi fick sms, vi fick mail och en massa kommentarer i informationsinlägget och från våra snälla samarbetspartners som har efterlysningsgrupper på djur över hela Sverige ett fantastiskt stöd och många som fråga om de kunde hjälpa oss på något sätt. Det kommer vi heller aldrig att glömma.

Vi la sedan ut en ny taggningstråd, börja om från noll, där vi bad medlemmarna skriva namn och kommun där de bor för att kunna bli taggade i framtiden. Namn och kommun/kommuner rasslade in…  Jag tror att jag ungefär har suttit i 10-12 timmar totalt med att skriva in dessa namn i excelprogram, som är emot 2000 redan och ikväll var tråden rensad helt, dock kommer ju nya namn och kommun/kommuner in hela tiden då nya medlemmar kommer in. Jag har mjölksyra i fingrarna och jag känner av i mina ena armbåge att man skrivit på dator en hel del och på kort tid. Men skam den som ger sig!

Vi peppade varandra i fredags kväll och sa till varandra ”Bryt ihop ikväll och ge järnet imorgon!”. Det är så man måste göra. Man måste se det negativa till det positiva – vi har nu fått nya färska taggningslistor med många nya namn som inte fanns på våra taggningslistor innan. Det kan ge möjlighet att djur får hjälp ännu snabbare att få komma hem. Självklart finns det material som aldrig vi kommer att få tillbaka och som vi lagt väldigt mycket tid på, och det får vi sörja en stund, men överlag se det positiva, annars kommer Husdjurshjälpen.Skåne att stanna – och det kommer vi aldrig att tillåta!

Till sist vill vi tacka ALLA fina människor som finns där ute för oss – utan Er – inget Husdjurshjälpen.Skåne.

 

Ulrika Bengtsdotter