Katten Marabou återfanns av en händelse

Jag satt häromdagen och bläddrade igenom efterlysningar på Blocket när jag fastnade för rubriken ”Återfunnen-Tigrerad kastrerad hankatt”. Tänkte att det var ju annorlunda att lägga in på Blocket att katten är hittad men alla sätt att tacka en hjälpsam upphittare är ju bra fast när jag började läsa så insåg jag att det inte riktigt var ett tack till hjälpsamma som kattägaren var ute efter. Någon hade hittat Marabou men inte anmält att de hittat honom till polisen och inte efterlyst ägaren på annat sätt. Marabou är en katt med öronmärkning så det var inget osynligt litet id-chip som upphittarna ignorerade.
Hur kan det komma sig att man tycker det är fritt fram att stjäla någons katt? Hade det varit en hund hade upphittarna med stor sannolikhet anmält hunden som upphittad. En annan sak som jag reagerar på är det att veterinären bara köper att det är ägaren som kommit till kliniken med sin katt, borde det inte vara så att en veterinär kollar om en ny patient är registrerad och stämmer av så det är samma person som den som är med på veterinärbesöket? Nu slutade det lyckligt och Marabou är hemma hos matte men jag kan inte låta bli att undra hur vanligt det är att upphittade katter inte anmäls och framförallt varför de inte anmäls? Kommentera gärna.

Med tillstånd från kattägaren så publicerar vi hela texten från annonsen:

Återfunnen-Tigrerad kastrerad hankatt

14/1-2015
För att vara uppriktig känner vi oss verkligen inte tacksamma efter det att vi uppdagat att upphittaren helt enkelt stulit katten. Hade vi inte råkat se honom utanför deras hus hade vi aldrig anat att han varit så nära hela tiden. Först fick vi veta att de haft honom i 2 månader och det drogs snyfthistorier om hur fästa de var vid katten, sedan skickar de en faktura för 5 månader gällande omhändertagande av katt… alltså det var just 5 månader som Marabou hade varit försvunnen. Dessutom sa de att de lagt ut massa pengar på veterinärbesök för att han varit mager och haft skabb… fotona i annonsen (de två längst ned) togs strax före försvinnandet och då var han inte sjuk. Det är så tråkigt när människor inte kan låta andras djur vara ifred… det matas och ”räddas” och det är tydligen inte helt ovanligt att katter blir stulna.

Varje återfunnen katt eller hund inger hopp till andra förtvivlade djurägare.
Ge inte upp!

14/12-2014
Marabou är nu av en slump återfunnen, han mår bra och är som han brukar vid gott hull. Vi är evigt tacksamma till upphittaren och kommer att reglera ev utgifter. Marabou är försäkrad.

(Ursprunglig annons: Marabou, 7 år gammal tigrerad kastrerad hankatt, tatuerad i örat med xxxxK, försvann ifrån sin sommarvistelse på landet från vår gård på Söderåsen i Bauseröd utanför Kågeröd. Bor annars i Kalmar hos vår dotter. Brukar vara borta flera veckor varje sommar vid skördetid då det är gott om möss. Var borta först två veckor och kom hem utan halsband. Gick igen innan vi hann sätta på ett nytt. Kanske någon matar honom eller låtit honom flytta in. Snäll, jättego och mycket saknad. Sågs hemma senast i juli månad.
Önskar all sorts information om Marabou, men önskar mest att han ska få möjlighet att komma hem igen.

Bild: Marabous matte
Bild: Marabous matte
Ulrika Bengtsdotter