♥ Bra jobbat Osby – Ebba är infångad ♥

Ebba_2015

Foto: Privat

150113 ♥ En stor eloge till alla underbara Osbybor som hjälpt husse & matte att få hem lilla Ebba!♥
Efter många timmar lyckades sökteamet att locka in Ebba i en byggnad vid värmeverket och väl där lyckades de så småningom fånga henne med hjälp av Ebbas nye bror, en liten Powder Puff valp.

Ebba är en dansk-svensk gårdshund förvunnen den 11 Jan -15 från Norra Infartsgatan i Osby. Hon är chippad och anmäld försvunnen till polisen.
UPPDATERING 2: 13/1 11.50 sågs Ebba på Mossvägen vid återvinningsgården

UPPDATERING 1: 13/1 08:00 hunden springer fortfarande runt I västra industriområdet. (OSW) Polis är underrättad. (enligt kommentar nedan)

OBSERVATION: Ebba sågs gå ut mot Gullarp på industriområdet vid Osby svetsverkstad i Osby den 12 Jan runt 12-tiden.

OBS! VIKTIGT !
Ebba är skygg, känner inte till området hon är i och där är ingen person som söker efter henne som hon känt en längre tid så detta är JÄTTEVIKTIGT:

– Försök få till en samling där ni kan strukturera upp ett sök efter Ebba. Ha med er en karta över området, ett extra koppel, godsaker samt sätt på er en reflexväst.

– Lägg inte ut matstationer utan att ha kommit överens om var den ska vara med ägaren. Det ska inte finnas mat i massor utan små portioner så att Ebba kommer tillbaka för att se om där finns mer.

– Gå inte omkring och ropa på Ebba utan låt det vara ett ”tyst sök”

– Ser ni Ebba så var lugn, ha tålamod och rör dig mjukt. Sätt er ner på huk och vänd bort ansiktet, titta inte hunden i ögonen. Försök locka med något gott, en ljummen köttbulle eller annan godsak. Inga rop eller hastiga rörelser! Om hon springer i väg så sitt kvar en stund, hon kanske vill iaktta dig på håll innan hon vågar sig fram. (Notera plats och tidpunkt)

Har ni observationer så ring ägaren samt skriv in de här i kommentarsfältet alternativt i vår Facebookgrupp Husdjurshjälpen.Skåne

Ulrika Bengtsdotter