Se upp för smällare & fyrverkerier!

Nu gå vi in på de sista dygnen av 2014 och det innebär ett litet helvete för många djur.
Håll era katter inomhus, hästen i spiltan och håll hårt i koppel när ni rastar era hundar!
Dessa dagar runt nyår är inga dagar som man ska tänka ”det händer inte mig”, ”min hund går alltid fot”, ”min hund viker inte från min sida” m.m. det är bättre att ta det säkra före det osäkra och använda koppel på hundar, låta katten gå på lådan, sätta kaninburen på ett skyddat men svalt ställe, sätta öronproppar och luva på hästen.
För er hunds skull, och för att bespara er själva stressen med en hund som sliter sig och springer iväg i skräck, kontrollera att halsband/sele sitter som de ska innan ni går ut genom dörren för en promenad.

Varje år får vi på Husdjurshjälpen.Skåne in många efterlysningar runt nyår som gäller djur som är försvunna efter att ha blivit skrämda av en raket/smällare som smällde av. Varenda en av dessa djurägare kan intyga att det inte är värt att inte hålla hårt i kopplet om man måste gå ut med hunden, att inte låta katten vara in och gå på lådan istället för att gå ut o.s.v.

Tips till hundägare, även för kattägare trots att artikeln är skriven för hund, hittar ni här på Agrias hemsida
Tips till hästägare hittar ni här  på Hippsons hemsida

Skulle olyckan vara framme och ert djur rymmer så ring polisen 11414 och kontakta Husdjurshjälpen.Skåne på Facebook.
Hundstråkets tips och råd ”Vid en hunds försvinnande”.

Vi önskar alla våra läsare en riktigt trevlig nyårsafton!
 

Ovanstående gäller naturligtvis inte bara hund, ring alltid polisen 11414 när du blivit av med eller hittat ett husdjur. Om ett djur utgör trafikfara bör man även ringa Trafikservice (de går ut på radion och varnar) på 020-999 444.

 

Ulrika Bengtsdotter