Uppdatering om den osynliga hunden ”Love”

Minns Ni hunden ”Love” som vi skrev om den 29 november? Om inte så kommer här en kort sammanfattning;

Det här är berättelsen om en hund, vi kan kalla honom Love. Love för det är det han får nu om man uttalar hans namn på engelska ”love” = kärlek. Då vi har fått godkänt av Loves nya ägare att få berätta om Loves historia (det man har kunnat forska fram) samt att vi på Husdjurshjälpen.Skåne  får in tips ibland om just sådana här händelser, vill vi upplysa och uppmärksamma vårt samhälle om de osynliga djuren – för vi måste tillsammans använda våra ögon för att hjälpa dessa djur. Djur kan inte skrika på hjälp själva – de gör som vi människor ber eller tränar dom till. Love har inte kunnat skrika på hjälp och vi kan garantera att om han hade kunnat det så hade han gjort det. Vi vill också påpeka att det inte bara är hundar som far illa utan det är många andra sorters djur som gör detta.

Love är en hund på cirka 4 år. Han köptes som valp på en seriös kennel till en familj där han hade det jätte bra. Tyvärr, vilket kan hända och som inte är planerat, får familjen ändrade arbetsförhållande vilket innebär resor efter något år, därför säljer de Love för att han ska slippa vara ensam och man kan inte tillfredsställa hans behov.

Här är sedan lite luckor vart Love hamnar, men Loves historia det sista året är att han har fått vara i miljöer där det varit otrygghet, rörigt, våldsamheter (?) och missbruk av olika slag. Love har haft ett antal ägare och fått flytta som en vante emellan olika hem och inte fått någon som helst lugn då han fått flytta runt och Love har inte prioriterats ett dugg.

Love räddas och när de nya ägarna besöker veterinär två dagar senare får de höra följande resultat; Love är utmärglad (han vägde 42 kg och en normalvuxen väger allt från 60 kg och uppåt), han är stel i ena höften, han har inte blivit höft- eller armbågsröntgad vid 18 månaders ålder, ingen försäkring, han har både öron- och ögoninflammation och det kan t o m bli aktuellt med operation i båda ögonen då han har cherryeyes, dessutom har han inte blivit vaccinerad utan blir det direkt där då. Avmaskad hade han redan blivit av de nya ägarna. Ögon- och örondroppar (som kostar en hel del) skrivs och hämtas ut direkt på närmaste Apotek.

I förra veckan vägdes Love och han hade gått upp 1,5-2 kg, det vill säga en långsam uppgång, vilket är positivt. Han har blivit en mycket gladare hund och gillar sina två nya lekkamrater. Han har börjat att prata mera (typiskt för den rasen) och fortsätter upptäcka sin nya miljö. Han accepterar sina ögon- och örondroppar för han förstår att detta ska hjälpa honom till det bättre. Tänk vad djur kan förlåta människor snabbt – tänk om vi människor också hade kunnat göra det vid vissa tillfällen.

Ny uppdatering om Love kommer emellan jul och nyår då det gått några veckor till. Vi har också fått förfrågan om att starta ett bankgiro för att hjälp med kostnader och så vidare – vi får återkomma med detta om det blir aktuellt.

Vi är iallafall väldigt tacksamma över Er generositet och givmildhet – både vi på Husdjurshjälpen.Skåne och Loves ägare.

Ulrika Bengtsdotter