”Växeln, hallå, hallå, hallå ” – tack för att Du ringde upp.

Vi använder mest vår telefon till att ringa till djurägare som blivit av med sitt djur, då vi till exempel behöver mer information om djuret om inte efterlysningen är komplett eller om vi på Husdjurshjälpen.Skåne ska ordna ett event för att samla all information på ett ställe och inte i vår logg, då viktig information kan ibland försvinna i alla engagerades kommentarer eller för att stötta djurägare som fortfarande inte hittat sin familjemedlem.

Men ibland får vi in andra samtal som också berör oss. I veckan har jag bland annat haft samtal med personer som är oroliga för att ett djur inte mår bra och frågat vart man ska vända sig och så vidare samt fått frågor om sorg hos djur, hundpassning och kloklippning.

Ibland har vi svårt att svara just precis i det ögonblicket och då har oftast personen pratat in på telefonsvaren och när vi sen har  möjlighet ringer vi upp. Vi fick ringa upp två samtal i dagarna och vi hade långa fina samtal med fina människor. I ett av dessa samtal blev personen så berörd att hon hade gråten i halsen för att vi faktiskt hade ringt tillbaka även om det gått ett antal timmar sedan hon ringde. För oss är det självklart att försöka hjälpa, inte bara djuren utan även dess ägare. Det kostar aldrig någonting att fråga om en sak – antingen kan vi svara på frågan/frågorna eller kanske vi kan ge förslag på vem/vilka man kan ringa och fråga – eller så kan vi inte hjälpa till alls – men frågar man inte får man inga svar. Vi har sekretess även om vi är ett ideellt nätverk!

Samtal som dessa är lika viktiga som att söka efter försvunna djur eller leta efter djurets ägare. Samtal som dessa kan man inte själv låta bli att bli berörd av för att man får bevis på att det finns människor som bryr sig om sitt eller andras djur så att djuren ska må och få det bra som möjligt.

Tyvärr har vi haft en del strul med vår telefon – men vi hoppas att det kommer att bli till det bättre nästa år.

Tack för fina samtal och Tack för att Ni informerar samhället att Husdjurshjälpen.Skåne finns.

Ps. Det går bra att maila oss också Ds

Ulrika Bengtsdotter